Petek,
11. 11. 2022,
21.55

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

7

Natisni članek

Ukrajina Rusija vojna granata vojaki

Petek, 11. 11. 2022, 21.55

1 leto, 5 mesecev

Neverjetno: ruskemu vojaku se je granata zagozdila med rebri, a ni umrl

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

7

Ruski vojak se je spremenil v "človeško bombo", potem ko mu je granata, ki so jo izstrelile ukrajinske sile, prebila rebra in se zagozdila v njih, vendar ob tem ni eksplodirala. Kirurgi so se, zato da bi odstranili tujek iz moškega, oblekli v neprebojne jopiče ter operirali vojaka, da bi s posegom odstranili granato, saj so vedeli, da lahko ta vsak trenutek eksplodira.

Ruskega vojaka Nikolaja Pasenka je zadel ukrajinski izstrelek iz avtomatskega metalca granat, medtem ko se je v Ukrajini boril za sile ruskega predsednika Vladimirja Putina. Rentgenski posnetki na urgenci so pokazali, da je smrtonosni eksploziv zakopan globoko v prsnem košu moškega. A kljub temu ruski vojak ni umrl.

Novice Nekdanji varnostnik britanskega veleposlaništva priznal vohunjenje za Rusijo

 

Najprej operacije ni želel, a nanjo vseeno pristal

Pasenka so odpeljali v zdravstveno ustanovo, kjer so ocenili, da je nevarnost eksplozije "izjemno velika". Prav tako je zaradi možnosti neuspešne operacije tvegal, da bo izkrvavel. Sprva naj bi se ruski vojak operaciji upiral, saj da "ne želi, da bi zdravniki trpeli, ker bi strelivo lahko eksplodiralo", nato pa je nanjo le pristal, poroča DailyMail.

Ukrajina- Doneck
Novice Ukrajina: Nimamo dokazov, da Rusi zapuščajo Herson

Operacijo so izvedli uspešno in se po posegu smejali

Podpolkovnik Dmitrij Kim, ki deluje v osrednji vojaški bolnišnici Mandrijka v Moskvi, je s svojo ekipo odpotoval v Belgorod, da bi opravil operacijo na ranjenem ruskem borcu. Zdravstvenim delavcem je kljub vsemu uspelo uspešno izvleči eksploziv, ne da bi se ta sprožil, in tako so 41-letnemu mlajšemu naredniku Nikolaju rešili življenje.

"Strelivo je bilo med aorto in spodnjo veno cavo," je dejal Kim. "Ne zgodi se vsak dan, da iz človeka vzameš eksploziv na mestu, kjer lahko premikanje v eno ali drugo smer povzroči smrt pacienta," je še dodal. Ko je strelivo končalo v vedru s peskom, so si vsi oddahnili in se smejali.

Ramzan Kadirov
Novice Rusija objavila fotografije z mesta nesreče Stremusova