Matic Tomšič

Četrtek,
22. 8. 2024,
9.08

Osveženo pred

16 ur, 6 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,05
Rusija Vojna v Ukrajini Čečenija Ramzan Kadirov Vladimir Putin

Natisni članek

Četrtek, 22. 8. 2024, 9.08

16 ur, 6 minut

Nenavaden prizor: "Kaj počne Putin, se je zmotil?" #video

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,05

Ob obisku Vladimirja Putina v Čečeniji, prvem po letu 2011, je po družbenih omrežjih zaokrožil videoposnetek ruskega predsednika v družbi čečenskega voditelja Ramzana Kadirova, s katerim sta si ogledala usposabljanje čečenskih specialcev. Mnoge je zabavalo dejstvo, da si je ruski predsednik glušnike za zaščito sluha pred zvoki orožja domnevno nadel narobe. Drugi opozarjajo, da naj bi šlo za Putinovo navado, kar morda potrjujejo tudi fotografije iz preteklosti.

Zgornji videoposnetek prikazuje Vladimirja Putina, ki ima glušnike za zaščito sluha sicer res na ušesih, vendar so obrnjeni narobe, saj ima lok, ki povezuje obe ušesni školjki, namesto na glavi pod brado. Kadirov si jih je medtem nadel, kot je to običajno.

Vladimir Putin
Novice Vladimir Putin: Čas imate do oktobra

Več komentatorjev na družbenem omrežju X se je ob tem spraševalo, ali si Putin morda sploh ne zna nadeti zaščitne opreme, drugi pa so opozarjali, da gre morda zgolj za navado ruskega predsednika.

Kot je razvidno s fotografije iz novembra 2006, ko se je Putin preizkusil v streljanju na strelišču takrat novozgrajenega sedeža Glavnega obveščevalnega direktorata, ruske obveščevalne službe, v Moskvi, je imel glušnike tudi takrat obrnjene "narobe":

Vladimir Putin novembra 2006 med svojim drugim mandatom predsednika Ruske federacije.  | Foto: Profimedia Vladimir Putin novembra 2006 med svojim drugim mandatom predsednika Ruske federacije. Foto: Profimedia

Preberite tudi:

Vladimir Putin
Novice Borrell ukrajinsko ofenzivo v regiji Kursk označil za hud udarec za Putina