Sobota,
27. 3. 2021,
9.37

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Nemčija epidemija Koronavirus

Sobota, 27. 3. 2021, 9.37

3 leta, 1 mesec

Nemški zdravniki pozvali k dvotedenskemu zaprtju države

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Nemčija covid koronavirus | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nemški zdravniki intenzivne nege so pozvali k strogemu dvotedenskemu zaprtju države, da bi se tako izognili preobremenjenosti nemških bolnišnic v obdobju tretjega vala epidemije covid-19, s katerim se trenutno spopada Nemčija.

Kombinacija zaprtja, cepljenja proti bolezni covid-19 in testiranja na okužbo z novim koronavirusom je potrebna, če se želimo izogniti preobremenjenosti na oddelkih intenzivne nege, je za nemški časnik Rheinischen Post, ki ga navaja STA, dejal vodja nemškega interdisciplinarnega združenja za intenzivno nego in urgentno medicino Christian Karagianidis.

Karagianidis je nemške politike pozval, naj glede na hitro naraščanje števila novih okužb z novim koronavirusom nemudoma ustavijo vsako načrtovano odpiranje države. "Politike prosim, naj ne pozabijo na zaposlene v bolnišnicah," je dodal.

koronavirus, koronavirus splošno
Novice Neuradno: strokovna skupina za popolno zaprtje od 1. do 12. aprila

Nemški Inštitut Roberta Kocha (RKI) je danes objavil največjo sedemdnevno incidenco okužb z novim koronavirusom na 100 tisoč prebivalcev od sredine januarja v državi, ki je 124,9. Dan prej je bila 119,1.

Mnenja se razhajajo

V Nemčiji je prišlo do razhajanj med ministrskimi predsedniki 16 nemških zveznih dežel in vlado pod vodstvom nemške kanclerke Angele Merkel glede zaostritve protikoronskih ukrepov. V tistih zveznih deželah, kjer trenutno beležijo nizko raven okužb z novim koronavirusom, nasprotujejo načrtom za strogo zaprtje države.

Nemčija koronavirus
Novice Pristojni v Nemčiji svarijo: Tretji val hujši od minulih

Nedavna javnomnenjska raziskava je sicer pokazala, da je vedno več Nemcev ponovno naklonjenih zaostritvi ukrepov. Anketa nemške televizije ZDF je pokazala, da 36 odstotkov Nemcev podpira zaostritev ukrepov, 31 odstotkov jih je za ohranitev trenutnih ukrepov, le četrtina vprašanih pa je dejala, da si želi sprostitve protikoronskih ukrepov, še navaja STA.