Rabuza

Torek,
30. 6. 2020,
15.05

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,17

31

Natisni članek

Koronavirus COVID-19 Hrvaška Jelko Kacin

Torek, 30. 6. 2020, 15.05

3 leta, 10 mesecev

Drugi val na Hrvaškem ne pojenja: potrdili 52 novih okužb

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,17

31

Davor Božinović | Foto Reuters

Foto: Reuters

V zadnjem dnevu so na Hrvaškem odkrili 52 novih primerov okužbe z boleznijo covid-19. Skupno je aktivno okuženih 515 oseb. Notranji minister Davor Božinović je dejal, da ne ve ničesar o obljubah Sloveniji, da bo Hrvaška zaprla nočne klube.

Vladni govorec Jelko Kacin je na dopoldanski novinarski konferenci dejal, da sta se slovenski in hrvaški premier Janez Janša in Andrej Plenković dogovorila, da bo Hrvaška zaprla nočne klube in diskoteke.

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je danes popoldan na novinarski konferenci dejal, da ne ve za te obljube Hrvaške. Dodal je, da hrvaški štab o tej temi še ni govoril s slovenskimi kolegi in da Hrvaška ni sprejela nobene odločitve o zapiranju nočnih klubov.

Kacin je dopoldan pojasnil, da je ravno odločitev Hrvaške o zapiranju nočnih lokalov eden od razlogov, da Hrvaške niso uvrstili na rumeni seznam držav.

"Odločili smo se, da damo Hrvaški priložnost, da z doslednimi ukrepi zameji rast in tudi drugim državam na Zahodnem Balkanu pokaže, kako je treba postoriti," je dejal.

Zrće
Trendi Preobrat: razvpita žurerska plaža ne bo odprla svojih vrat #video

Odpovedali napovedano odrtje Zrć

Že včeraj je po hrvaških medijih zaokrožila novica, da je občina Novalja ne bo izdala soglasij za organizacijo koncertov in zabav na razvpiti plaži Zrće na otoku Pag.

Kacin je že včeraj opozoril, da so številni Slovenci kupili karte za prireditve v nočnih klubih v Zrćah in da je presenečen glede odločitve Hrvaške, da odpre nočne klube. Več o tem v članku Preobrat: razvpita žurerska plaža ne bo odprla svojih vrat #video

Hrvaška
Novice Kacin: Hrvaška bo zaprla nočne klube in diskoteke #video

52 novih primerov

Testiranje covid-19 | Foto: Reuters Foto: Reuters Kot je sporočil štab civilne zaščite, so v zadnjem dnevu testirali 921 oseb. Skupno število potrjenih okužb na Hrvaškem je do danes 2.777, okrog štiri tisoč ljudi pa je v karanteni.

"Imeli smo nekaj dobrih tednov, nato pa je prišlo do večjega števila obolelih, ki so bili posledica uvoženih primerov in pa neupoštevanja ukrepov," je danes stanje zadnjih nekaj dni glede bolezni covid-19 komentiral epidemiolog Krunoslav Capak. Dodal je, da so razmere pod nadzorom.

Drugi val okužb s covid-19 se je na Hrvaškem začel 18. junija, od takrat pa so vsak dan zabeležili več kot 11 primerov dnevno. Največ 25. junija, ko so obravnavali 95 primerov. Današnji 52 novih primerov je peta najvišja številka v drugem valu.

Hrvaška
Novice Nov rekord v Srbiji: v enem dnevu potrdili skoraj 300 novih primerov #video
Koronavirus Infekcijska
Novice V Sloveniji 15 novih okužb. V Mariboru okuženih sedem zdravnikov. #video