SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Letos preko Sredozemlja 700 tisoč migrantov

3

termometer

Komisariat ZN za begunce (UNHCR) pričakuje, da bo letos v Evropo preko Sredozemskega morja prispelo 700 tisoč migrantov, naslendje leto pa še več.

Komisariat ZN za begunce (UNHCR) pričakuje, da bo letos v Evropo preko Sredozemskega morja prispelo 700 tisoč migrantov. "Odgovor UNHCR temelji na oceni, da bo do 700.000 ljudi iskalo zavetje in mednarodno zaščito v Evropi v letu 2015, v letu 2016 pa morda še večje število," so sporočili iz UNHCR, ki je objavil popravljen poziv za zbiranje sredstev.

Tiskovni predstavnik agencije Adrian Edwards je potrdil, da se številke nanašajo na ljudi, ki bodo v Evropo prispeli preko Sredozemskega morja.

UNHCR je pred tem predvidel 350.000 prihodov v letu 2015, a te številke že več mesecev ni posodobil.

Glede na objavljene številke agencija ne pričakuje, da so bo val ljudi, ki bežijo pred oboroženimi konflikti in revščino na Bližnjem v vzhodu in Afriki ter se podajo na nevarno pot preko Sredozemskega morja, umiril.

UNHCR je v torek objavil, da je na evropske obale od začetka leta prispelo 520.000 ljudi. Okoli 2980 jih je na poti umrlo ali pa so izginili.

Več kot polovica ljudi, ki so letos prispeli v Evropo, je bilo sirskih beguncev, ki bežijo pred krvavo državljansko vojno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin