Četrtek,
17. 10. 2024,
13.00

Osveženo pred

1 ura, 48 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,45

Natisni članek

Natisni članek

žrtve Kombi avtocesta avtocesta Hrvaška nesreča nesreča

Četrtek, 17. 10. 2024, 13.00

1 ura, 48 minut

Voznik kombija v nasprotno smer, umrli sta dve osebi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,45
Reševalni avto. hrvaška. rešilec | Kaj točno se je zgodilo, še preiskujejo. Fotografija hrvaškega reševalnega vozila je simbolična. | Foto Shutterstock

Kaj točno se je zgodilo, še preiskujejo. Fotografija hrvaškega reševalnega vozila je simbolična.

Foto: Shutterstock

Na hrvaški avtocesti A6 se je na relaciji Reka–Zagreb zgodila hujša prometna nesreča, v kateri sta življenje takoj izgubili dve osebi, tri so poškodovane. Zaprt je odsek med Ravno Goro in Vrbovskim v smeri Reke. 

Po do zdaj znanih informacijah se je nesreča zgodila pol kilometra za predorom Javorova kosa. Na poti z Reke proti Zagrebu na desnem pasu predora potekajo gradbena dela, zato je promet z Reke že več dni preusmerjen na drugo cev predora, skozi katero se vozniki vozijo v obe smeri. Tam je zato dodatna previdnost še posebej potrebna.

Voznik kombija spregledal signalizacijo?

Približno kilometer po izvozu iz druge cevi predora se dvosmerni promet spet preusmeri na vozni pas proti Zagrebu, signalizacija, ki to nakazuje, pa je zelo opazna, poroča hrvaški Novi list.

A voznik kombija je nadaljeval vožnjo v nasprotni smeri, nato pa trčil v osebni avtomobil, ki je vozil po njegovem voznem pasu. Neuradno naj bi imel kombi moldavsko registracijo, avtomobil pa hrvaške registrske oznake.

V trčenju sta dve osebi umrli, tri poškodovane pa so že prepeljali v Klinični bolnišnični center Reka. Resnost njihovih poškodb ni znana, so pa bile vse tri osebe po nesreči pri zavesti.

Hrvaški Novi list je objavil fotografije, na katerih je videti kombi z zmečkanim sprednjim delom. Vozilo je prevrnjeno na bok, v okolici pa so raztresene stvari, ki so bile v vozilu.

Hrvaški avtoklub je voznike zaradi zapore ceste preusmeril prek Ravne Gore. Na razcepu Vrbovsko je na izvozu z avtoceste v smeri Reke kolona vozil dolga okoli dva kilometra, zato je promet v predoru Rožman Brdo občasno oviran, še poročajo hrvaški mediji. 

Jadrolina
Novice Spet nov incident trajekta hrvaške Jadrolinije, že peti v treh mesecih
Prometna nesreča
Novice 38-letni voznik je umrl po trčenju v betonski dovoz hiše
nesreča, A2/E61, Karavanke - Ljubljana, pred počivališčem Voklo, pogled proti Ljubljani
Novice Nesrečo na gorenjki povzročila 22-letna voznica, sopotnica poškodovana