Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 5. 2009,
8.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 5. 2009, 8.59

8 let

Colin Powell za prenovo Republikanske stranke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanji ameriški državni sekretar Colin Powell je povedal, da bi se morala Republikanska stranka spremeniti in omogočiti vključevanje širšega kroga Američanov, če želi uspeti na naslednjih volitvah.

Nekdanji ameriški državni sekretar Colin Powell je v nedeljo za ameriško televizijo CBS povedal, da bi se morala Republikanska stranka spremeniti in omogočiti vključevanje širšega kroga Američanov, če želi uspeti na naslednjih volitvah. Izgubljajo pri vseh demografskih kategorijah Powell je opozoril, da Republikanska stranka izgublja pri vseh demografskih kategorijah in menil, da se to dogaja zato, ker imajo glavno besedo v stranki skrajneži, kot je radijski voditelj Rush Limbaugh. Državni sekretar v republikanski administraciji Georgea Busha Powell je sicer namesto zmernega republikanca Johna McCaina lani na predsedniških volitvah podprl demokrata Baracka Obamo. Limbaugh je na svojem radiju nemudoma dejal, da je to storil zato, ker sta oba temnopolta, kasneje pa ga je pozival, naj tudi uradno prestopi med demokrate.

Powell podprl demokratskega predsednika Nekdanji podpredsednik ZDA Dick Cheney je pred kratkim v pogovoru za televizijo CBS dejal, da je Powell po njegovem mnenju že zapustil Republikansko stranko s tem, ko je podprl Obamo. Dodal je, da bi že raje poslušal Limbaugha kot pa Powella. Powell je v nedeljo dejal, da se Rushu Limbaughu ne bo uresničila želja, Cheney pa je napačno informiran. "Sem zvest republikanec in stranki želim pomagati k uspehu," je zatrdil Powell in menil, da bi se morala stranka otresti vpliva ljudi kot je Limbaugh, voditelji stranke pa se mu ne bi smeli "priklanjati".

Powell je menil, da se je Obama pravilno odločil, da zapre taborišče za teroristične osumljence v Guantanamu na Kubi. Temu med drugim odločno nasprotuje Cheney in Powell je dejal, da s tem nasprotuje tudi Bushu, ki je proti koncu mandata večkrat povedal, da si želi taborišče zapreti. Kljub temu pa je Powell kritiziral tudi Obamo, da je namero o zaprtju taborišča objavil, še preden je imel izdelan načrt. Tudi Powell je menil, da so zapori na ameriških tleh dovolj varni za namestitev ujetnikov iz Guantanama kljub temu, da republikanci in tudi kongresni demokrati trdijo, da bi selitev pomenila grožnjo varnosti.

Ne spreglejte