Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 12. 2008,
8.18

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 12. 12. 2008, 8.18

8 let, 5 mesecev

Clintonova z nižjo plačo od Riceove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Prihodnja ameriška državna sekretarka Hillary Clinton bo imela za enako delo za 4700 dolarjev na leto nižjo plačo kot sedanja državna sekretarka Condoleezza Rice.

Nižjo plačo bo imela zato, ker je na položaju senatorke lani podprla povišanje plače za položaj državnega sekretarja na 191.300 dolarjev. Ameriška ustava namreč pravi, da član kongresa ne morejo biti imenovani na položaj v vladi, če se je za ta vladni položaj v času mandata člana kongresa povišala plača. Newyorška senatorka Clintonova je skupaj s kolegi pred dvema letoma podprla povišanje plače za državne sekretarje in kongres je v sredo težavo gladko odpravil z resolucijo, s katero se plača vrne na raven pred januarjem 2007. Ta ukrep mora podpisati še predsednik George Bush.

Clintonova bo tako naslednje leto zaslužila 186.600 dolarjev, kar je še vedno več, kot pa služi kot senatorka. Letos bo zaslužila 169.300 dolarjev, prihodnje leto pa bi 174.000. Clintonova sicer ostaja nezaupljiva do svojih kolegov in je povedala, da bo obdržala senatni položaj, dokler je kolegi prihodnje leto po zaslišanjih v senatu ne potrdijo za državno sekretarko. Clintonovo si je za državno sekretarko izbral novoizvoljeni predsednik ZDA Barack Obama.

Ne spreglejte