Četrtek,
22. 8. 2013,
7.09

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
nadzor Venezuela

Natisni članek

Četrtek, 22. 8. 2013, 7.09

8 let, 3 mesece

30 tisoč kamer na ulici: nadzor ali zaščita?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Venezuela je ena izmed najnevarnejših držav v Južni Ameriki. Preteklo leto je bilo tam ubitih kar 16 tisoč ljudi. Da bi zatrli razširjeno nasilje, so se odločili postaviti več nadzornih kamer.

Večina od 30 tisoč kamer, ki jih bodo namestili v južnoameriški državi, bodo v glavnem mestu Caracas, poroča France24.

Cilj je, da bi kamere namestili po vsej državi, pa tudi druge senzorje, ki bi omogočali zbiranje podatkov o dogajanju na ulicah, je povedal venezuelski minister za notranje zadeve Miguel Rodrigez.

Zbrane informacije nadzornih kamer bodo policisti uporabili v preiskavah Venezuela velja za eno najbolj nevarnih držav Južne Amerike. Samo lani so zabeležili kar 16 tisoč umorov, v prvih treh mesecih letošnjega leta pa je bilo ubitih 3400 ljudi.

Nadzorne kamere kitajskega proizvajalca CEIEC bodo na voljo na podlagi trgovinskega sporazuma med Caracasom in Pekingom.

Big Brother? Zbrane informacije nadzornih kamer bodo policisti uporabljali predvsem v kriminalističnih preiskavah. Medtem ko nekateri menijo, da bo takšna poteza Venezuelo spremenila v Big Brother državo, drugi pravijo, da bodo s tem zaščitili državljane in ujeli kriminalce.