SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zdravnik Ivan Radan bo ostal brez licence (video)

4

termometer

Drugostopenjsko razsodišče Zdravniške zbornice Slovenije nalaga predsedniku zbornice Andreju Možini, naj začne postopek za odvzem licence zdravniku Ivanu Radanu.

Razsodišče zdravniške zbornice je na podlagi prvega nadzora nad smrtjo Radanovega bolnika iz decembra lani Radanu izrekla javni opomin. Na to sta se pritožila tako Radan kot namestnik tožilca pri zbornici Sašo Kavčič, ki je zahteval tudi začasni odvzem licence.

Pritožbe zoper odločitev drugostopenjskega razsodišča ni Drugostopenjsko razsodišče je Kavčičevi pritožbi sledilo in se strinja z izrečenim javnim opominom, poleg tega pa je razsodišče naložilo Možini, naj začne postopek za odvzem licence. Pritožbe zoper odločitev drugostopenjskega razsodišča ni.

Odvzem zdravniške licence se vodi prek upravnega postopka.

Še vedno v UKC Nekdanjega zdravnika nevrološke klinike Ivana Radana policija skupaj sumi 24 kaznivih dejanj. Preiskovalni sodnik je zanj odredil enomesečni pripor, vendar pa so ga kmalu po odrejenem priporu pripeljali na Univerzitetni klinični center Ljubljana zaradi samopoškodovanja, kjer se še vedno zdravi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin