Petek,
23. 8. 2024,
9.52

Osveženo pred

11 ur, 19 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,96
prometno-informacijski center gneča na cesti gneča zastoj zastoj promet promet

Natisni članek

Petek, 23. 8. 2024, 9.52

11 ur, 19 minut

Ob koncu tedna gneča na cestah: preverite, kje bo za vikend najhuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,96
zastoj promet primorka gužva | Preden se ta konec tedna odpravite na pot, preverite, kakšno je stanje na cestah.  | Foto STA

Preden se ta konec tedna odpravite na pot, preverite, kakšno je stanje na cestah.

Foto: STA

Zaradi zaključka počitnic v nekaterih delih Evrope se ljudje vračajo z dopusta, zato bo do vključno ponedeljka na cestah iz Hrvaške proti Avstriji več prometa. Gnečo in zastoje pričakujte tudi v obratni smeri in na drugih cestah proti turističnim krajem, izpostavljajo na prometnoinformacijskem centru. 

Počitnice gredo počasi proti koncu in ljudje se z morja vračajo domov. Med najbolj obremenjenimi bosta tako ta konec tedna primorska avtocesta in ljubljanska obvoznica, upočasnjen promet gre pričakovati tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. 

Poleg tega se danes začenja spreminjanje obstoječe zapore odseka Jesenice zahod in Jesenice vzhod v obeh smereh, zato bo promet na tem delu gorenjske avtoceste potekal samo po voznem pasu. Dela bodo končana predvidoma v ponedeljek popoldne, ko bo promet ponovno potekal nemoteno.

Gneča tudi na cestah proti Obali in turističnim krajem

Gost promet gre pričakovati tudi proti Primorski, predvsem med razcepi Koseze–Kozarje–Malence proti Brezovici, na štajerski avtocesti proti mejnim prehodom in na drugih cestah proti turističnim krajem. 

Na celotnem cestnem omrežju potekajo nujna vzdrževalna dela, zaradi česar se pot lahko nekoliko podaljša. Na prometnoinformacijskem centru zato svetujejo, da ste pri načrtovanju poti pozorni tako na vzdrževalna dela kot zapore cest zaradi prireditev.

Preden se odpravite na pot, nujno preverite, kakšno je stanje na slovenskih cestah. Ob prometnih zastojih na avtocestah pa ne pozabite na reševalni pas, ki je v primeru prometne nesreče lahko ključnega pomena. 

Gorivo, bencin, dizel, Petrol
Novice Cene goriv: trošarine na najvišji ravni po letu 2020, a še daleč od najvišjih
omejitev hitrosti 80
Avtomoto Avstrijci se ne šalijo: avtomobil prehitrega fanta bodo prodali na dražbi