Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
29. 6. 2015,
12.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Grčija počitnice

Ponedeljek, 29. 6. 2015, 12.43

8 let

Za razliko od Tunizije Slovenci počitnic v Grčiji ne odpovedujejo (video)

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Morebitni grški bankrot je med drugim sprožili številna vprašanja med mnogimi Slovenci, ki so se odločili, da bodo letošnji dopust preživeli v tej sredozemski državi.

Kot so nam pojasnili v Sončku, ki v letošnji sezoni beleži 10 odstotkov več prodanih aranžmajev v Grčiji kot lani, turisti počitnice kljub zadnjim dogodkom preživljajo normalno. Kot pravijo, do zdaj niso prijeli še nobenih pritožb.

Za potovanje v Grčijo ne veljajo nobene varnostne omejitve "Bankomati delajo za tuje goste normalno. Omejitve dvigovanja gotovine namreč veljajo samo za domačine, zato je bojazen glede tega odveč. Sicer pa tudi v preteklosti ni bilo večje prakse dvigovanja gotovine, saj je to draga storitev. Ljudje imajo gotovino s seboj ali pa plačujejo s kreditnimi karticami, ki jih bodo normalno še naprej sprejemali. Ljudem enako kot do zdaj svetujemo, da vzamejo s seboj toliko gotovine, kolikor ocenjujejo, da je bodo potrebovali, in jo shranijo v hotelskem sefu," pravi vodja marketinga v Sončku Nataša Jeza Kotnik.

Poudarila je, da do zdaj, za razliko od Tunizije, niso dobili še nobenih odpovedi počitnic v Grčiji. Če bi pa do tega prišlo, bi se ravnali po splošnih pogojih, ki veljajo za sklenjene aranžmaje. Glede morebitnih vračil denarja tako niso sprejeli nobenih dodatnih pogojev, saj za potovanje v Grčijo ne veljajo nobene varnostne omejitve.

Cene aranžmajev v Grčiji se po njenih besedah niso spremenile, povpraševanje turistov pa se je zaradi terorističnega napada v Tuniziji celo malenkost povečalo. Kot je dodala, je utrip na otokih popolnoma drugačen kot v Atenah in se domačini zaradi krize še bolj trudijo, da bi ustregli gostom. Zato tudi v prihodnje ne pričakuje, da bi imeli turisti kakršnekoli s tem povezane težave pri preživljanju počitnic.

"Kot vedno je več panike v domačih naslonjačih" "Cene dopustovanja so se na določenih otokih znižale, ne pa povsod. Lahko bi rekli, da se turistični tokovi zaradi vsesplošnih posebnosti letošnjega poletja hitro mešajo, Grčija pa še vedno ostaja med prvimi izbirami med slovenskimi gosti. S strani gostov, ki odhajajo na počitnice v Grčijo, prejmemo nekaj več vprašanj, ki jih z veseljem pojasnimo, podamo informacije glede dviga gotovine na bankomatih, ki za imetnike kartic zunaj Grčije poteka normalno, plačilni promet poteka nemoteno," so nam sporočili iz agencije Palma.

Gostom tako svetujejo, da imajo s sabo veljavne plačilne kartice ter seveda tudi nekaj gotovine za sprotno porabo. "Sicer ne želimo prehitevati dogodkov. Poudarjamo, da je otoški del Grčije svet zase. Trenutna politična situacija je bolj prizadela celinski del, še posebej Atene. Vsi naši partnerji na otokih, vključno s hotelirji, zagotavljajo nemoteno počitnikovanje. Kot vedno je več panike v domačih naslonjačih," so dodali.

Za vsak primer vzemite s seboj nekaj več gotovine "Za zdaj nimamo nobenih informacij s strani naših gostov, da je karkoli narobe. Tudi predstavniki ne poročajo o kakršnikoli problemih," pravijo v agenciji Relax. Za zdaj njihovi turisti nimajo problemov zaradi bančnega poslovanja, vendar jim kljub temu za vsak primer svetujejo, da vzamejo s sabo nekaj več gotovine. Cene aranžmajev v Grčiji niso padle, prav tako ni upadlo povpraševanje strank. "Gostom, ki bi želeli stornirati počitnice v Grčiji, bomo ponudili ustrezno destinacijo v naši ponudbi. Seveda bomo spremembo rezervacije uredili brezplačno," so zatrdili.

Hotelirji so se pripravili tudi z zadostno količino hrane "Na splošno vse bančne in druge komercialne transakcije veliko bolj tekoče potekajo na turističnih območjih kot v Atenah. Vsem potnikom svetujemo, da imajo s seboj gotovino za manjše sprotne nakupe. Prav tako smo v stalnem stiku s predstavniki in hotelirji, ki so se na dani položaj pripravili tudi z zadostno količino hrane in drugimi potrebnimi sredstvi za nemoteno delovanje. Glede na navedeno ni nobene potrebe za skrb, prav tako pa v Kompasu trenutno ne opažamo manjšega povpraševanja po počitnicah na grških otokih in se lahko pohvalimo z odlično prodajo v preteklem tednu," pa so nam sporočili iz Kompasa.