Četrtek,
10. 10. 2024,
18.13

Osveženo pred

5 ur, 55 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Natisni članek

zdravljenje rehabilitacija direktor URI Soča Roman Jakič

Četrtek, 10. 10. 2024, 18.13

5 ur, 55 minut

Vlada dala soglasje k imenovanju Romana Jakiča za direktorja URI Soča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,59
Roman Jakič | Jakič je za direktorja URI Soča imenovan za dobo štirih let, in sicer od 15. oktobra 2024 do 14. oktobra 2028, z možnostjo ponovnega imenovanja, so po seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom). | Foto Planet TV

Jakič je za direktorja URI Soča imenovan za dobo štirih let, in sicer od 15. oktobra 2024 do 14. oktobra 2028, z možnostjo ponovnega imenovanja, so po seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom).

Foto: Planet TV

Vlada je na današnji seji podala soglasje k imenovanju Romana Jakiča za direktorja javnega zdravstvenega zavoda Univerzitetni rehabilitacijski inštitut (URI) Soča. Poleg tega je imenovala novi predstavnici delodajalcev v skupščino Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Jakič bo na tem mestu nasledil dosedanjega direktorja Zvoneta Čadeža, ki ga je svet zavoda razrešil 11. aprila, vlada pa je soglasje k razrešitvi podala 17. aprila. Čadež je ob aprilski seji sveta dejal, da gre za razrešitev predvsem zaradi poslovanja zavoda, očitki sveta so po njegovem mnenju neupravičeni in posledica "politične čistke", saj je član stranke SDS. Predsednik sveta zavoda Tomaž Pliberšek pa je tovrstna pojasnila označil za "popolnoma irelevantna" in poudaril, da deluje skladno s poslovnikom URI Soča.

Prvi razpis za iskanje novega direktorja URI Soča je bil sicer neuspešen, saj svet zavoda ni izbral nobenega kandidata. Po ponovljenem razpisu pa so izbrali Jakiča. URI Soča sicer kot v. d. direktorice trenutno vodi Damjana Žun.

Vlada je danes tudi imenovala novi predstavnici delodajalcev v skupščino Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Z mesta predstavnice delodajalcev za področje državne uprave in negospodarskih javnih služb je razrešila Suzano Šuklar, hkrati pa za preostanek mandata imenovala dve novi predstavnici delodajalcev za področje državne uprave in negospodarskih javnih služb, in sicer Jasno Humar in Tejo Batagelj.

psihoterapija
Novice Stroka UKC Ljubljana, Onkološkega inštituta in URI Soča proti predlogu zakona o psihoterapiji
Uri Soča
Novice URI Soča objavil razpis za novega direktorja
Zvone Čadež
Novice Svet URI Soča izglasoval razrešitev direktorja Zvoneta Čadeža