Stela Mihajlović

Petek,
19. 4. 2024,
9.23

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,41

Natisni članek

optimizacija zaprtje trgovin zaprtje poslovalnic trgovina Mercator

Petek, 19. 4. 2024, 9.23

2 meseca

V teh krajih Mercator zapira tehnične trgovine

Stela Mihajlović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,41
Trgovina Mercator | V Mercatorju pravijo, da zaradi optimizacije in novega poslovnega modela v Tolminu, ljubljanskih Novih Jaršah in Krškem zapirajo poslovalnice MTehnike. | Foto STA

V Mercatorju pravijo, da zaradi optimizacije in novega poslovnega modela v Tolminu, ljubljanskih Novih Jaršah in Krškem zapirajo poslovalnice MTehnike.

Foto: STA

Družba Mercator, pod okrilje katere sodijo tudi trgovine s tehničnim blagom MTehnika, zapira tri svoje poslovalnice, in sicer v Tolminu, Krškem in v ljubljanskih Novih Jaršah. Kot razlog za to navajajo optimizacijo poslovanja in uvedbo novega poslovnega modela.

"Drži, zaradi optimizacije in novega poslovnega modela se zapirajo tri enote MTehnike, in sicer v Tolminu, Novih Jaršah in v Krškem," so nam potrdili v Mercatorju, kjer niso želeli podati informacij o tem, kolikšen delež prihodkov skupini prinašajo njihove tehnične trgovine.

Zanimalo nas je seveda, kaj bo z zaposlenimi po zaprtju omenjenih trgovin. Po naših informacijah naj bi brez zaposlitve namreč ostalo več deset zaposlenih. "V vseh treh poslovalnicah je skupaj 13 zaposlenih. Vsi bodo prerazporejeni v druge enote in so torej njihova delovna mesta varna," so zatrdili v družbi. "Podatek o velikem številu zaposlenih, ki bodo zaradi zaprtja ostali brez dela, je torej absolutno napačen," dodajajo.

Po zaprtju trgovin bodo ostali izpraznjeni poslovni prostori in na vprašanje, kaj nameravajo z izpraznjenimi poslovalnicami, so nam odgovorili, da se intenzivno pogajajo, tudi z lokalnimi skupnostmi in partnerji, o drugih možnostih. Česa več o tem, kakšne so te možnosti in kakšen bo nov poslovni model, nam v Mercatorju niso želeli razkriti.

Iščete poslovni prostor za trgovino? To je naprodaj.

Trgovina Mercator
Novice Mercator bo na dokončni prevzem Tuša čakal vsaj še dve leti
Ivica Todorić
Novice Nekdanji lastnik Mercatorja ustanovil stranko: "Konec plenjenja in laganja"
Mercator
Novice Mercator dvignil plače
Prodaja Engrotuša
Novice Mercator je prevzel Tuš