Sreda,
24. 7. 2024,
11.53

Osveženo pred

4 ure, 22 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
dan žalovanja Hrvaška Daruvar

Natisni članek

Sreda, 24. 7. 2024, 11.53

4 ure, 22 minut

V Daruvarju po napadu dan žalovanja, eden od ranjenih v smrtni nevarnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
Daruvar | V Daruvarju je zaradi napada danes dan žalovanja. V slavonskem mestu so zastave na javnih zgradbah spuščene na pol droga, kulturne in zabavne prireditve pa so odpovedane. | Foto STA

V Daruvarju je zaradi napada danes dan žalovanja. V slavonskem mestu so zastave na javnih zgradbah spuščene na pol droga, kulturne in zabavne prireditve pa so odpovedane.

Foto: STA

V Daruvarju na severovzhodu Hrvaške je danes dan žalovanja po ponedeljkovem napadu v domu za starejše, v katerem je bilo ubitih šest ljudi, toliko je bilo tudi ranjenih. Eden od ranjenih, ki je na zdravljenju v bolnišnici v Pakracu, je v smrtni nevarnosti. Za napadalca so odredili 30-dnevni preiskovalni pripor, poročajo hrvaški mediji.

Kot je danes za medije pojasnila direktorica bolnišnice v Pakracu Marina Major, so v bolnišnici še štirje ranjeni v napadu, med njimi je eden v smrtni nevarnosti in ostaja na intenzivni negi, stanje ostalih treh je stabilno. Dodala je, da so trije pacienti, tudi tisti, ki je v smrtni nevarnosti, starejši, medtem ko je četrti mlad. Dva lažje poškodovana so že odpustili iz bolnišnice.

51-letni veteran vojne na Hrvaškem je v ponedeljek vstopil v dom za starejše in začel streljati na ljudi. V incidentu je bilo ubitih pet tamkajšnjih varovank in en zaposleni. Med smrtnimi žrtvami je tudi napadalčeva mati. Še šest ljudi je bilo v napadu ranjenih in so jih prepeljali v bolnišnico.

Po streljanju si je v bližnjem lokalu naročil pijačo in počakal na policijo

Po pričevanjih očividcev je napadalec po streljanju odšel v bližnji lokal, kjer si je naročil pijačo. Tam so ga nato pridržali policisti.

Moški je po navedbah policije v zvezi z napadom osumljen enajstih kaznivih dejanj. Gre za femicid, umor, štiri hude umore, tri poskuse hudih umorov in dva poskusa umora. Preiskovalni sodnik županijskega sodišča je na zahtevo okrožnega državnega tožilstva v Bjelovarju po pisanju regionalnega spletnega portala Bjelovar live danes zanj odredil 30-dnevni preiskovalni pripor. Grozi mu do 50 let zapora.

V Daruvarju je zaradi napada danes dan žalovanja. V slavonskem mestu so zastave na javnih zgradbah spuščene na pol droga, kulturne in zabavne prireditve pa so odpovedane.

Daruvar
Novice Zaslišanje daruvarskega morilca: motiv za streljanje prepir z mamo zaradi plačevanja stroškov za dom?
dom starejših Daruvar
Novice Masaker v domu starejših občanov: moški ubil svojo mamo in še pet oseb #video
Krešimir Pahoki, domnevni stelec v Daruvarju
Novice To je moški, ki je po strelskem pohodu sedel v kavarno in si naročil pijačo