Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 7. 2008,
15.25

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 17. 7. 2008, 15.25

8 let, 5 mesecev

V AI Slovenije bodo bojkotirali razpravo o izbrisanih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V Amnesty International Slovenije so pred petkovo javno predstavitvijo mnenj v državnem zboru o predlogu ustavnega zakona o izbrisanih zapisali, da je čas za javno razpravo že davno minil.

Zato bodo petkovo razpravo v znak solidarnosti z izbrisanimi bojkotirali. V Amnesty International Slovenije (AIS) menijo, da je bil primeren čas za javno razpravo o izbrisanih leta 2002, po drugi vsebinski odločitvi ustavnega sodišča. Po njihovem je priložnost ostala zamujena, petkova javna razprava pa je "samo pesek v oči javnosti". Kovač: Predlog je vsebinsko popolnoma neprimeren Po besedah Blaža Kovača iz AI Slovenije je predlog vsebinsko popolnoma neprimeren in izbrisa ne rešuje, pač pa ga le še dodatno zapleta. Po njegovem mnenju ne upošteva niti dosedanjih odločb ustavnega sodišča niti mnenj in priporočil teles Združenih narodov in Sveta Evrope, ki se ukvarjajo z vprašanji človekovih pravic, so zapisali.

Iz AI Slovenije so še sporočili, da obžalujejo, da se ta tema "ponovno zlorablja za predvolilne namene". Po volitvah oblasti namreč doslej nikoli niso uspele zagotoviti primerne odprave krivic, so prepričani.

Ne spreglejte