Sreda,
3. 10. 2018,
11.18

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

lokomotiva avtomobil železniška nesreča

Sreda, 3. 10. 2018, 11.18

5 let, 6 mesecev

V trčenju vlaka in osebnega avtomobila poškodovan 33-letnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
železniški tiri SŽ | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Danes nekaj po 8. uri sta na nezavarovanem železniškem prehodu v Prvačini trčila tovorna lokomotiva in osebni avto. 33-letni voznik osebnega avtomobila je po nesreči predvidoma huje poškodovan ostal ukleščen v vozilu. Po tem, ko so ga gasilci rešili iz vozila in so mu reševalci nudili zdravniško pomoč, so ga odpeljali v UKC Ljubljana.

Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, je voznik avtomobila peljal po lokalni cesti proti naselju Prvačina čez nezavarovan prehod čez železniško progo. Pri tem ni upošteval pravil prednosti in progo prečkal, ne da bi se prej prepričal, ali se prehodu približuje vlak.

Vlak 60 metrov potiskal avtomobil

V tistem trenutku je z njegove desne strani iz Sežane proti Novi Gorici peljala tovorna lokomotiva, ki jo je vozil 53-letni strojevodja s pomočnikom. Vlak je s sprednjim delom trčil v desni bok avtomobila in ga po trčenju potiskal še skoraj 60 metrov, nato pa je osebno vozilo odbilo desno pod železniško progo, kjer se je ustavilo v jarku.

Avto popolnoma uničen, voznik hudo poškodovan

Osebno vozilo je bilo v prometni nesreči popolnoma uničeno. Tovorna lokomotiva se je na tirih zaustavila po slabih 105 metrih. Voznik avtomobila je po nesreči hudo poškodovan ostal ukleščen v vozilu, s tehničnim posegom so ga rešili gasilci. Poškodovanca s sumom zloma medenice so na kraju zdravniško oskrbeli reševalci in ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, nato pa z vojaškim helikopterjem v ljubljanski Univerzitetni klinični center (UKC), so še sporočili s policije.

policija
Novice Med stresanjem odpada s tovornega vozila umrl moški

Prometni policisti bodo 33-letnemu povzročitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve pravil cestnega prometa in obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti so sicer opozorili, da mora voznik, ki se približuje nivojskemu železniškemu prehodu, voziti s posebno previdnostjo in s takšno hitrostjo, da lahko pred njim pravočasno ustavi. Vlak ali drugo prevozno sredstvo, ki se premika po železniških tirih, ima prednost pred drugimi udeleženci v cestnem prometu.

Nezavarovani nivojski prehodi ceste čez železniško progo so označeni z Andrejevim križem. Voznik mora pred takšnim prehodom ustaviti vozilo in se prepričati, da lahko varno prečka železniško progo. "Zavedati se moramo, da lahko za svojo varnost največ naredimo udeleženci v cestnem prometu sami. Zato dosledno upoštevajte prometno signalizacijo in prometna pravila prehajanja čez železniško progo," so pozvali policisti.
nasilna smrt
Novice Ženska umrla nasilne smrti, moški storil samomor #foto #video
Prometna nesreča
Novice V nesreči pri Črnomlju umrl 30-letni voznik