SiolNET. Novice Slovenija
8,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toliko novih okužb so potrdili v sredo #video

8,36

termometer

V sredo so v Sloveniji ob 4.228 PCR-testih potrdili 774 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov znaša 18,3  odstotka in je nižji kot dan pred tem, ko je znašal 19,6 odstotka. Umrle so tri osebe. Država se nahaja v oranžni fazi.

V primerjavi s preteklo sredo je število okužb za 16 odstotkov nižje, včerajšnji delež pozitivnih pa je drugi najnižji v zadnjem tednu. V državi je trenutno 9.611 aktivnih primerov, sedemdnevno povprečje okužb pa znaša 729, kažejo podatki sledilnika za covid-19.

V bolnišnicah se zdravi 551 pacientov, od tega 139 na intenzivni negi. Od 1. januarja do 4. maja so zaznali 51 različic novega koronavirusa. V 91-odstotkih je bila zaznana britanska različica virusa.

Poklukar: Smo na platoju

"V zadnjih dneh opažamo počasno in postopno upadanja dnevno pozitivnih prebivalcev, okuženih s koronavirusom. Trenutno smo nekje na platoju in do zelene faze nas čaka še kar nekaj tednov," je dejal minister za zdravje Janez Poklukar.

"Vse prebivalce prosim za potrpežljivost in sodelovanje, da še naprej upoštevamo ukrepe za zaščito in se cepimo. Bistveno je, da se najprej prijavimo in nato pristopimo k samemu cepljenju, ko smo nanj poklicani. Prosim za sodelovanje in pomoč v tej zadnji, pa vendar enako pomembni etapi, kot so bile vse dosedanje v epidemiji," je še dodal Poklukar.

"Izjemnega pomena je, da se precepimo v zadostnem številu," je pozval minister.

Torkovi podatki:

Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah Novice Toliko novih okužb smo potrdili v torek #video Jelko Kacin Novice Kacin: Ne odlašajte s cepljenjem

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin