SiolNET. Novice Slovenija
1,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi ta država bo odprla mejo za Slovence

1,21

termometer

Praga |  | Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Češka bo 15. junija odprla svoje meje za državljane 20 evropskih držav, med katerimi je tudi Slovenija. Dogovore o odprtju meja so sprejeli bilateralno, je danes pojasnil češki zunanji minister Tomaš Petriček. Že danes pa je mejo za Slovence odprla Črna gora.

Brezpogojen vstop na Češko bo dovoljen prebivalcem 20 držav s seznama tako imenovanih zelenih držav, ki veljajo za varne glede epidemije koronavirusa. Med njimi je tudi Slovenija. Tem državljanom ne bo treba predložiti dokazila o neokuženosti s koronavirusom, niti jim ne bo treba v karanteno. Obenem tega ne bo treba storiti češkim državljanom ob vrnitvi v domovino iz teh držav, poročanje avstrijske tiskovne agencije APA povzema STA.

Letala Novice Spektakel vojaških lovcev nad Slovenijo #foto #video

Prehajanje meje bo dovoljeno tudi prebivalcem drugih evropskih držav, ki so jih glede na stopnjo ogroženosti uvrstili na oranžni ali rdeči seznam, ampak bo zanje nujno dokazilo o neokuženosti oziroma karantena. Enako bo veljalo ob morebitni vrnitvi na Češko iz teh držav za njene lastne državljane.

Za Slovence meje odprla tudi Črna gora

Meje za države, v katerih je 25 ali manj oseb obolelih za boleznijo covid-19 na 100 tisoč prebivalcev, je danes odprla tudi Črna gora. Na seznamu 131 držav je tudi Slovenija, poleg nje pa med drugim še Hrvaška, Avstrija, Nemčija, Češka, Madžarska, Albanija in Grčija, poroča regionalna televizija N1.

koronavirus Italija Novice V Italiji najmanj novih okužb od konca februarja mejni prehod Novice Od srede lahko v Italijo potujemo brez omejitev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin