Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 5. 2016,
14.03

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Astech

Foto: Astech, Thinkstock

Natisni članek

Astech klimatske naprave advertorial

Četrtek, 26. 5. 2016, 14.03

2 meseca, 1 teden

Ste prepričani, da vaša klimatska naprava ne škoduje vašemu zdravju?

Vsebino omogoča Astech

Foto: Astech, Thinkstock

klimatska naprava

Čeprav ob pasje vročih dnevih najbolj prija osvežitev ob klimatski napravi, je lahko takšna vrsta ohladitve zelo nevarna. Težava nastane, če zanemarjate redno vzdrževanje sistema, na katerem se lahko nakopičijo zdravju škodljive plesni.

Ste že kdaj pomislili, kakšen zrak vdihavate v službi ali v domači dnevni sobi, medtem ko bežite pred vročimi zunanjimi temperaturami? V zraku, ki ga vsak dan dihate, so lahko nevidni škodljivci.

V klimatskem in prezračevalnem sistemu se namreč nabirajo nevarni mikroorganizmi, ki lahko vaše bivanje spremenijo v začarani krog alergij in zdravstvenih težav. Imate kožne izpuščaje, suho grlo in pogoste glavobole? Mogoče je, da je zrak, v katerem delate in živite, kontaminiran in neprečiščen.

Prav zaradi tega je nujno, da še pred poletjem poskrbite za ustrezen servis naprave. To priporočilo velja tako za velike klimatske sisteme kot za manjše domače.

Ste prepričani, da ne živite v škodljivem okolju? Preverite delovanje vaše klimatske naprave. | Foto: Ste prepričani, da ne živite v škodljivem okolju? Preverite delovanje vaše klimatske naprave.

Vaša naprava je lahko pravo gojišče plesni

Mogoče živite ali delate v škodljivem okolju, pa se tega niti ne zavedate. Zaradi slabo vzdrževanih in zapacanih filtrov se lahko razvijajo manjše spore, ki se širijo po zraku in očem sploh niso vidne, zato se pogosto sploh ne zavedamo, da dihamo nevaren zrak.

Ali ste vedeli?

V enem kubičnem metru zraka je lahko na tisoče spor.

Samo s čistim in ustrezno vzdrževanim zračnim filtrom lahko preprečimo vdor nevarnih mikroorganizmov v prostor. Sčasoma se namreč na filtrih nabirajo plesni, glive in bakterije, z vklopom sistema pa se ti škodljivci širijo in krožijo po zraku, ki ga redno vdihujemo – na ta način škodujemo tako svojim dihalom kot tudi koži, ki lahko doživi alergijsko reakcijo v obliki izpuščajev.

Kaj lahko naredimo, da bi preprečili razraščanje plesni v klimatiziranem prostoru?

1. Vlažnost v prostoru naj bo nekje med 45 in 55 odstotki. Če kjerkoli opazite plesen, jo čim prej odstranite.

2. Poskrbite za redno strokovno servisiranje in vzdrževanje klimatskega sistema, predvsem redno menjujte zračne filtre.

3. Če v klimatskem sistemu opazite zamakanje, ki ustvarja idealne pogoje za razvoj plesni, pokličite serviserja.

Zanesljivost podjetja Astech temelji na številčni ekipi izkušenih serviserjev, ki so visoko strokovno usposobljeni za posege na klimatsko-prezračevalnih sistemih. | Foto: Zanesljivost podjetja Astech temelji na številčni ekipi izkušenih serviserjev, ki so visoko strokovno usposobljeni za posege na klimatsko-prezračevalnih sistemih.

Zakaj je Astech prva izbira za vaše klimatske naprave?

 | Foto:

Podjetje Astech že 15 let deluje na področju servisa in vzdrževanja klimatskih naprav, v tem obdobju so se izkazali kot vodilni v tej branži. Njihovo strokovnost so prepoznali tudi v tujini, kjer jim zaupajo tudi največja podjetja.

Svoje znanje so popolnoma osredotočili samo na to dejavnost, zato jim je v vseh teh letih uspelo postaviti ekipo strokovnjakov in zunanjih partnerjev, ki ves čas izpopolnjujejo svoje znanje na tem področju, odlikujeta jih tudi izjemna odzivnost in zanesljivost.

Podjetju Astech zaupajo velika podjetja in ustanove iz Slovenije in tujine, ki z rednim servisiranjem zagotavljajo prijetno in zdravo delovno okolje ter pravilno delovanje, večji izkoristek in daljšo življenjsko dobo klimatsko-prezračevalnih sistemov.

V Astechu se zavedajo, da lahko v primeru okvare klimatsko-prezračevalnega sistema o zdravju in varnosti zaposlenih ter razsežnosti poslovne izgube odločajo minute. Zato z odzivnostjo 24 ur dnevno in sedem dni v tednu zagotavljajo nadpovprečno hitro odpravo okvar.

 
Ne spreglejte