Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 7. 2008,
20.39

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 5. 7. 2008, 20.39

8 let, 5 mesecev

SMS v Sladkem Vrhu obeležila osmo obletnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Stranka mladih Slovenije (SMS) je danes v Sladkem Vrhu v občini Šentilj obeležila osmo obletnico svojega obstoja.

Kot je ob tej priložnosti povedal predsednik stranke Darko Krajnc, ki je tudi sam šentiljski občinski svetnik, bodo na letošnjih volitvah nastopili skupaj s SLS, člane in simpatizerje pa pozval, da izkoristijo svojo volilno pravico. "Sloveniji je dosti težav za mlade ljudi" "Pomembno je oditi na volitve in dati glas tistim, ki želimo spremembe, smo neobremenjeni s preteklostjo in si želimo nekaj narediti za prihodnost. V Sloveniji je dosti težav za mlade ljudi, ki se jih odriva tudi iz politike. Če nimaš za sabo moči in kapitala, težko enakovredno sodeluješ v kampanji, kar sem izkusil tudi na predsedniških volitvah, kjer pa smo vendarle odprli tudi nekaj pomembnih tem," je povedal Krajnc.

SMS je bila ustanovljena 4. julija 2000 in še isto leto po volitvah vstopila v državni zbor. Po Krajnčevih besedah so svoj parlamentarni status takrat izkoristili dobro, med drugim so uspeli s predlogom za znižanje obdavčitve pri nakupu prvega stanovanja in zakonom o subvencioniranju študentske prehrane.

"Očitno smo bili trn v peti večjim strankam" "Očitno smo takrat postali trn v peti večjim strankam, zato so nekateri ustanovili satelit in razdelili stranko na dva dela. Kljub temu se je stranka vrnila med žive in obstala, tisti, ki verjamemo, da zagovarjamo prave stvari, pa smo vse do danes ostali v njej," je dejal prvi mož stranke, ki bo na letošnjih parlamentarnih volitvah skupni kandidat obeh strank v svoji volilni enoti.

Ne spreglejte