SiolNET. Novice Slovenija
4,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija v drugem razredu najbolj varnih držav #koronavirus

4,74

termometer

evropa
Foto: Getty Images

V novi raziskavi Deep Knowledge Group o varnosti držav v luči novega koronavirusa je Slovenija zasedla 32. mesto med 200 državami sveta. Od sosed sta višje Avstrija in Madžarska.

Najbolj varna država je v primeru bolezni covid-19 Švica, poroča ameriška revija Forbes. Na dnu lestvice je Južni Sudan.

Slovenija je zasedla 32. mesto, kar jo uvršča v drugo skupino držav, takoj za najbolj varnimi. Poročilo temelji na 130 kvantitativnih in kvalitativnih parametrih in več kot 11 tisoč podatkih, kot so karantenska učinkovitost, zdravstvena pripravljenost, učinkovitost vlade ...

Kot povzema Forbes, se je lestvica v zadnjih mesecih zelo spremenila. Najprej so bile pri vrhu države, ki so se ob začetku izbruha epidemije koronavirusa hitro odzvale, zdaj pa se je slika obrnila in so višje države, ki so se boljše odzvale na področju gospodarstva.

Prva Švica, druga Nemčija

Na prvem mestu je tako Švica, sledi pa ji Nemčija. Od slovenskih sosed je na visokem šestem mestu Avstrija, na 18. pa je Madžarska. Hrvaška je blizu Slovenije na 36. mestu, Italijani pa so 53.

Drugi razred držav je sestavljen iz 20 regij, države pa so se v 20 parametrih odrezale zelo dobro in dosegajo zelo dobro regionalno varnost in stabilnost, vendar nekoliko nižje kot tiste najbolje, je zapisano v poročilu.

ZDA so na 58. mestu, za Srbijo in Romunijo.

plaža Grčija Trendi Poletje po koronavirusu: to so najvarnejše plaže v Evropi #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin