Sreda,
9. 10. 2024,
17.12

Osveženo pred

4 ure, 53 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Natisni članek

bela tehnika gospodarstvo Gorenje

Sreda, 9. 10. 2024, 17.12

4 ure, 53 minut

Sindikat in vodstvo Gorenja z dogovorom glede delavcev v Rogatcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Hisense Gorenje | Obrat v Rogatcu bodo zaprli avgusta prihodnje leto. | Foto Blaž Garbajs

Obrat v Rogatcu bodo zaprli avgusta prihodnje leto.

Foto: Blaž Garbajs

Sindikat Gorenja je danes na zboru delavcev v obratu Gorenja v Rogatcu, ki ga bo družba zaprla, predstavil dogovor z vodstvom glede zaposlenih. Tisti, ki ne bodo šli delat v velenjski obrat, bodo prejeli 40 odstotkov višje odpravnine, tisti, ki bodo šli, pa bodo prejeli stimulacijo, je za STA povedal sindikalist Žan Zeba.

Vsem 120 zaposlenim bodo ponudili delo v Gorenjevih tovarnah v Velenju. Delavci, ki bodo to sprejeli, bodo po njegovih besedah dnevno prejeli 25 evrov bruto stimulacije, kar za 22 delovnih dni v mesecu znaša 550 evrov.

Za to se je vodstvo Gorenja odločilo, ker je prometna povezava z Rogatcem slaba in vožnja v eno smer traja več kot eno uro. Uprava družbe je ob tem sicer napovedala, da bo za te delavce organizirala tudi avtobusni prevoz.

Vsi delavci, ki bodo ostali v obratu v Rogatcu, bodo v tem času za vsak mesec dela prejeli fiksno stimulacijo v višini 500 evrov bruto.

Po Zebovi oceni je dogovor z vodstvom Gorenja zelo korekten. Dogovor so dosegli, ker sta bili strani pripravljeni na kompromis, je dejal.

V obratu v Rogatcu, kjer izdelujejo komponente za hladilno zamrzovalne aparate, bodo proizvodnjo močno zmanjšali s koncem letošnjega leta, obrat pa bodo zaprli avgusta prihodnje leto, saj izdelava komponent, ki ob tej lokaciji poteka tudi v srbskem Valjevu, ni več konkurenčna. Gorenje bo objekt v Rogatcu dokončno zaprlo konec prihodnjega leta.

Gorenje
Novice Zapira se obrat Gorenja. Kaj bo s 120 zaposlenimi?
Sanda Dubravčić sarajevo
Sportal Legendarno slovensko podjetje, ki je zaznamovalo zimske olimpijske igre v Sarajevu