Sreda,
28. 8. 2024,
17.18

Osveženo pred

3 ure, 22 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,45
Ustvarimo reševalni pas na avtocestah prometna nesreča

Natisni članek

Sreda, 28. 8. 2024, 17.18

3 ure, 22 minut

Radovednih voznikov ne ustavijo niti zaščitne ograje: "Firbec je prestopil mejo zdravega razuma" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,45

Zaradi hude prometne nesreče in reševanja s helikopterjem je bila štajerska avtocesta med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Slovenska Bistrica sever proti Mariboru danes popoldne nekaj časa v celoti zaprta. Tudi v današnjem primeru se je še enkrat znova izkazalo, da radovednežev, ki za vsako ceno želijo izvedeti, kaj se dogaja, nič ne ustavi. 

Zaradi prometne nesreče, v kateri je hujše poškodbe utrpel voznik tovornega vozila, je bila avtocesta pri Slovenski Bistrici nekaj časa zaprta v obe smeri. 

Organizacija Ustvarimo reševalni pas je na družbenih omrežjih objavila posnetek s štajerske avtoceste, na katerem lahko vidite smrtno nevarno početje voznikov, ki so ostali v koloni vozil. Dva izmed njih sta brezbrižno preskočila dvojno zaščitno ograjo in ugotavljala, kaj se dogaja.  

"Ne le dvojne odbojne zaščitne ograde, firbec je prestopil tudi mejo zdravega razuma," so ob posnetku zapisali v organizaciji Ustvarimo reševalni pas, kjer voznike in voznice ozaveščajo o tem, kako se pravilno odzvati ob prometnem zastoju na avtocestah. 

Prometna nesreča
Novice Na štajerski avtocesti huda nesreča: avto trčil v voznika tovornjaka, ki je stal na vozišču