Petek,
9. 4. 2021,
11.45

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32

10

Natisni članek

Koronavirus COVID-19 cepivo Johnson & Johnson

Petek, 9. 4. 2021, 11.45

3 leta

Prihodnji teden prihaja prva pošiljka cepiva Johnson & Johnson

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32

10

Johnson & Johnson | Foto Reuters

Foto: Reuters

Prihodnji teden bo v Slovenijo prišlo tudi sedem tisoč odmerkov cepiva podjetja Johnson & Johnson, so za STA pojasnili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ). Poleg tega na NIJZ pričakujejo še 40.950 odmerkov cepiva proizvajalca Pfizer in BioNTech ter 4.800 odmerkov cepiva podjetja AstraZeneca.

Cepljenje proti covid-19 v Srbiji
Novice Toliko okužb z novim koronavirusom smo potrdili v četrtek

Na NIJZ pričakujejo, da bodo v prihodnjem tednu izpolnili vsa naročila cepilnih centrov. Starejšim od 65 let, stanovalcem domov za starejše in posebej kroničnim bolnikom bo namenjenih 53.854 odmerkov cepiva tipa mRNA. Okoli 2.700 odmerkov cepiva AstraZenece pa bo namenjenih starejšim od 60 let.

V tem tednu je sicer v Slovenijo prišlo 55.350 odmerkov cepiva. V sredo je tako NIJZ prejel 40.950 odmerkov cepiva podjetja Pfizer, v četrtek pa še 14.400 odmerkov cepiva Moderna.

Borut Štrukelj
Novice Štrukelj zadovoljen z odločitvijo EME, a kritičen do poročila #video

Kaj vse je v skladiščih?

V centralnem skladišču imajo dva tisoč odmerkov cepiva Moderne, ki je rezervirano za cepljenje z drugim odmerkom, in 14.400 odmerkov, ki so jih prejeli ta četrtek. Prav tako imajo tudi 19.700 odmerkov cepiva podjetja AstraZenece, ki bo izdano v naslednjem tednu in je rezervirano za cepljenje z drugim odmerkom. Spremembe, povezane z dodatnimi sporočili cepilnih centrov, so mogoče, so sporočili. Nekatera naročila morajo še preveriti, so dodali.

Do sedaj ima Slovenija kot tudi vse druge države članice EU podpisano eno pogodbo s podjetjem Johnson&Johnson, in sicer za dobavo 938.899 odmerkov, so za STA navedli na ministrstvu za zdravje.

covid-19, koronavirus
Novice V sredo potrdili več kot 1.500 okužb z novim koronavirusom

Na NIJZ prejeli 3816 poročil o neželenih učinkih po cepljenju proti covidu-19

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so doslej prejeli 3816 poročil o neželenih stranskih učinkih cepljenja proti covidu-19. Po cepljenju s cepivom AstraZenece so zabeležili 16 resnih neželenih učinkov, tudi vensko trombozo in pljučno embolijo, raziskava v povezavi s cepljenjem pa še ni zaključena.