Sobota,
10. 6. 2023,
12.23

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

Natisni članek

gneča avtocesta avtocesta ceste ceste Slovenija promet promet

Sobota, 10. 6. 2023, 12.23

10 mesecev, 3 tedne

Previdno: na gorenjski avtocesti več kot desetkilometrska kolona vozil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13
Hrušica smer Jesenice | Šestkilometrska kolona vozil stoji pred delovno zaporo med Lescami in Jesenicami vzhod proti Avstriji. | Foto promet.si

Šestkilometrska kolona vozil stoji pred delovno zaporo med Lescami in Jesenicami vzhod proti Avstriji.

Foto: promet.si

Na več slovenskih cestah so nastale dolge kolone vozil. Ponekod se lahko čas potovanja podaljša tudi za več kot dve uri, je zapisano na spletni strani Prometno-informacijskega centra. 

Najdaljši zastoji so nastali na gorenjski avtocesti. Desetkilometrska kolona vozil stoji pred delovno zaporo med Radovljico in Jesenicami vzhod proti Avstriji, štirinajstkilometrska kolona pa pred predorom Karavanke proti Avstriji. Čas potovanja se lahko tam podaljša za več kot dve uri. Obvoz je možen preko Maribora na prehod Šentilj.

Policisti svetujejo voznikom, naj se ne odpravljajo na pot

Kranjski policisti voznikom ob tem svetujejo, da se ne odpravljajo na pot oziroma naj jo prestavijo na poznejši čas. Če so vozniki že na poti, svetujejo vožnjo po alternativnih poteh ter pozivajo k upoštevanju prometne signalizacije in navodil policistov.

Za smer proti Avstriji svetujejo uporabo drugih mejnih prehodov, denimo Ljubelja, Prometno-informacijski center pa voznikom priporoča obvoz prek Maribora na mejni prehod Šentilj.

Na policijski upravi Kranj so ob tem še opozorili, da je uporaba izvozov Lipce in Jesenice vzhod v smeri proti Avstriji dovoljena izključno za lokalni promet. Za pot v Kranjsko Goro iz smeri Ljubljane predlagajo izvoz Brezje.

Na cesti Tržič-Ljubelj proti Avstriji zaradi varnosti predor občasno zapirajo.

Policija opozarja: Ustvarite reševalni pas!

S kranjske policijske uprave so ob hudo zgoščenem prometu na gorenjski avtocesti voznike pozvali, naj ustvarijo reševalni pas ter upoštevajo prometno signalizacijo in navodila policistov. 

"Vse razpoložljive policijske enote so na terenu in se bodo trudile poskrbeti za varnost udeležencev v prometu. Veliko boste storili tudi vi. Če ni nujno, vam svetujemo, da se na pot proti Avstriji oziroma proti Ljubljani ne odpravljate in, če je možno, to pot prestavite na kasnejši čas," so še dodali.

Zastoji tudi proti Ljubljani

Zastoji na gorenjski avtocesti so tudi med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod proti Ljubljani ter pred delovno zaporo pred Lescami proti Ljubljani. Čas potovanja se tam podaljša za dobre pol ure. Za Kranjsko Goro iz smeri Ljubljane je možen izvoz Radovljica. Izvoza Jesenice vzhod in Lipce pa sta iz smeri Ljubljane dovoljena samo za lokalni promet.

Zaradi varnosti občasno zapirajo tudi predor na cesti Tržič–Ljubelj proti Avstriji.

Zastoj je nastal tudi na primorski avtocesti med Ljubljano in Brezovico proti Kopru, kjer se čas potovanja podaljša za 15 minut, ter na cestah Lesce–Bled, Lucija–Strunjan in Šmarje–Koper.

Stanje na cestah:

Mejni prehodi:

Prometni zastoji:

Maraton Franja
Novice Zaradi Franje zaprte številne ceste. Objavljamo mogoče obvoze. #video
Novice Dars sporočil dobro novico, a je Janković že napovedal novo zaporo #foto #video
Zastoj
Avtomoto Dva razloga, zaradi katerih bodo ta vikend nastali še dodatni zastoji #foto #video