SiolNET. Novice Slovenija
0,77

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Požar v podjetju Surovina, sprožila se je tudi sirena

0,77

termometer

požar
Fotografija je simbolična. Foto: Gasilsko reševalna služba Kranj/Facebook

Ponoči je zagorelo v obratu podjetja Surovina na Teznem v Mariboru, kjer zbirajo in predelujejo odpadni material. Iz obrata so sporočili, da požar ni povzročil večje škode in da je zagorelo v hali z nenevarnimi odpadki. Poškodovanih ni bilo, policisti so pri iskanju vzrokov za požar že izključili tujo krivdo.

Požar je zajel halo, kjer skladiščijo odpadke, pri gašenju pa je ob gasilski brigadi pomagalo še več prostovoljnih društev. Iz objektov se je valil gost črn dim, v okolici požara pa se širi močan smrad, poroča Maribor24. Po začetku požara so se oglasile tudi sirene, ki opozarjajo na splošno nevarnost. Zgorelo je okrog 500 kubičnih metrov mešanega odpadnega materiala. Pri gašenju so pomagali gasilci PGD Brezje, Pobrežje, Razvanje, Dogoše, Studenci, Maribor mesto in Radvanje ter JZ GB Maribor. 

Zagorelo v hali z nenevarnimi odpadki

V obratu podjetja Surovina so za STA pojasnili, da požar ni povzročil večje škode. Po njihovih navedbah je gorelo v hali z nenevarnimi odpadki. "Varnostniki so zaznali prve zametke požara ob 22. uri in nemudoma obvestili pristojne ter sprejeli vse potrebne ukrepe za zajezitev in preprečitev širitve požara. V te namene usposobljeni delavci podjetja so takoj, ko so ugotovili, da je to potrebno, obvestili pristojne organe," so pojasnili. 

"Gasilske enote so bile na kraju dogodka v najkrajšem možnem času in uspele do 2.30 požar v celoti pogasiti. Do 6. ure zjutraj so gasilci izvajali požarno stražo, od takrat pa za to usposobljeni zaposleni in varnostna služba skrbno nadzorujejo kraj dogodka," so dodali za STA.

Poškodovanih ni bilo

Poškodovanih ni bilo, enako tudi ne škode na objektu, v katerem je gorelo. "Tako dobrim sistemom preventive (24-urnem fizičnem varovanju lokacije, sistemom za detekcijo požara, izobraževanju zaposlenih) kot tudi učinkoviti akciji delavcev Surovine in gasilcev, ki so naredili vse, kar je mogoče, gre zahvala, da je bil požar hitro pod kontrolo, škoda pa minimalna," še pravijo v Surovini.

Policisti so tujo krivdo kot vzrok požara že izključili, prav tako po njihovih ugotovitvah ni prišlo do ogrožanja ob požaru. Po ocenah policistov se je zgodil samovžig embalaže in odpadnih goriv. "Neposredno materialna škoda ni nastala, posredna škoda je nastala zaradi zastoja proizvodnje," so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin