SiolNET. Novice Slovenija
1,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najprej jo je brcal in udarjal, nato zabodel

1,03

termometer

Policija
Stekla je obsežna policijska akcija z vsemi razpoložljivimi policijskimi patruljami, zaradi katere je bil osumljeni po dveh urah prijet na območju PU Celje, natančneje na območju Pohorja, kjer mu je bila nato tudi odvzeta prostost. (Fotografija je simbolična.) Foto: Ana Kovač

Operativno-komunikacijski center PU Maribor je bil v ponedeljek dopoldne po telefonu obveščen o poskusu umora, ki se je zgodil v vasi v okolici Selnice ob Dravi.

Na kraj sta bili napoteni policijski patrulji Policijske postaje Ruše ter Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor. Policisti so ob prihodu na kraj z izvedbo prvih nujnih ukrepov ugotovili, da je v stanovanjski hiši 48-letna ženska, ki je utrpela več vbodnih poškodb. Na kraj je kmalu zatem prispela še nujna medicinska pomoč z zdravnikom iz Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, ki ji je nudila nujno medicinsko pomoč in jo odpeljala v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ostala na zdravljenju.

Policija ga je našla in mu odvzela prostost

Ugotovljeno je bilo, da se je osumljeni 29-letnik po dejanju s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom mariborskega registrskega območja. V nadaljevanju je stekla obsežna policijska akcija z vsemi razpoložljivimi policijskimi patruljami, zaradi katere je bil osumljeni po dveh urah prijet na območju PU Celje, natančneje na območju Pohorja, kjer mu je bila nato tudi odvzeta prostost.

Kaznivo dejanje izvršil nekdanji zet

Z ogledom kraja kaznivega dejanja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je kaznivo dejanje poskusa umora izvršil nekdanji zet poškodovanke. Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni okrog 11. ure istega dne iskal 21-letno nekdanjo partnerico, s katero sta do pred kratkim tri leta in pol živela v zunajzakonski skupnosti. Zaradi prekinitve njunega razmerja in predhodnih groženj mu je oškodovana 48-letnica vstop poskušala preprečiti, vendar ji to ni uspelo.

Nož, umor, morilec Novice Zabodel 48-letnico in zbežal. Policija osumljenca že prijela.

Pograbil nož in jo fizično napadel

Osumljeni je kljub žrtvinemu pojasnjevanju, da hčere ni doma, nasilno vstopil v hišo in to s pregledom prostorov tudi preveril. Ob tem je kričal, da jo bo ubil. Oškodovana mu je pri tem sledila in ga poskušala umiriti, takrat pa jo je osumljeni nenadoma fizično napadel, tako da jo je udarjal z rokami in brcal z nogami. Med tem je s kuhinjskega pulta pograbil kuhinjski nož, s katerim jo je večkrat zabodel v predel prsnega koša in vratu, po dejanju pa je stanovanjsko hišo zapustil in se z osebnim avtomobilom odpeljal.

Za tovrstno dejanje najmanj 15 let zapora

Z navedenimi ugotovitvami sta bila seznanjena dežurna preiskovalna sodnica z Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna državna tožilka iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. Dežurna državna tožilka se je udeležila ogleda, ki ga je policiji prepustila preiskovalna sodnica.

Za kaznivo dejanje umora iz brezobzirnega maščevanja je po kazenskem zakoniku predpisana kazen najmanj petnajstih let zapora.

Policijski trak Novice Znane nove podrobnosti o zabodeni 22-letnici

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin