Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 8. 2024,
13.53

Osveženo pred

1 ura, 51 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10
Kočevje policija

Natisni članek

Sobota, 10. 8. 2024, 13.53

1 ura, 51 minut

Policisti odvzeli prostost 21-letnemu osumljencu za streljanje v Kočevju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10
Slovenska policija | Policisti tudi danes in v naslednjih dneh na območju kočevske regije nadaljujejo z okrepljenimi aktivnostmi. | Foto Gaja Hanuna

Policisti tudi danes in v naslednjih dneh na območju kočevske regije nadaljujejo z okrepljenimi aktivnostmi.

Foto: Gaja Hanuna

Policisti so v petek zvečer odvzeli prostost 21-letniku, ki ga sumijo, da je v noči na petek v Kočevju sprožil več strelov v dve osebni vozili in ju poškodoval. Osumljenca, ki je bil že večkrat obravnavan za kazniva dejanja zoper premoženje, so tudi pridržali, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana. Voznika osebnih vozil v streljanju nista bila poškodovana.

Pridržanje so osumljencu odredili zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Predvidoma v nedeljo ga bodo privedli pred preiskovalnega sodnika. Za kaznivo dejanje je zagrožena kazen do petih let zapora, so sporočili s PU Ljubljana.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja in posamična preiskovalna dejanja.

Na območju Kočevja poostren nadzor policije

Policisti tudi danes in v naslednjih dneh na območju kočevske regije nadaljujejo z okrepljenimi aktivnostmi za preprečevanje vseh oblik protipravnih in motečih ravnanj ter izboljšanje občutka varnosti ljudi. Pri tem poleg policistov policijske postaje Kočevje sodelujejo policisti posebne delovne skupine, policisti posebne policijske enote, policisti konjeniki, vodniki službenih psov in policisti prometniki. Za zagotovitev še večje varnosti usklajeno sodelujejo tudi z drugimi policijskimi upravami ter z lokalno skupnostjo, so dodali.

Hkrati na PU Ljubljana pozivajo, naj občani prijavijo vsa zaznana kazniva dejanja, gibanje sumljivih oseb ali podobne dogodke, ki bi lahko vplivali na varnost ljudi, na številko 113 ali o tem obvestijo najbližjo enoto policije. Informacije lahko podajo tudi anonimno na številko 080 1200.

"Vsako kaznivo dejanje, tudi če gre za kazniva dejanja, kjer večja škoda ni nastala, je nedopustno in naloga policije je, da jih preišče in da so storilci obravnavani," so zapisali. Zato je pomembno, da so o takšnih ravnanjih obveščeni, da lahko načrtujejo tako preventivne ukrepe kot tudi ukrepe za uspešno preiskovanje vseh kaznivih ravnanj, so še dodali.

Pogrešana oseba
Novice V gorah se je izgubil 54-letni pohodnik. Ste ga morda videli?
Kraja goriva
Novice Na avtocestnem počivališču Lopata pri tatvini goriva zalotili romunska državljana
Ne spreglejte