Nedelja,
20. 12. 2020,
17.21

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,74

32

Natisni članek

Slovenska vojska policija pomoč migranti

Nedelja, 20. 12. 2020, 17.21

3 leta, 4 mesece

Policisti iz gozda rešili migrante, tudi žensko, ki je pravkar rodila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,74

32

Naši policisti so danes skupaj s pripadniki Slovenske vojske pomagali več migrantom, med katerimi je bila tudi ženska, ta je pred tem kar sredi gozda rodila deklico.

Eden od policistov na policijski postaji Ilirska Bistrica je sam z darili razveselil otroke družine migrantov. | Foto: Policijska uprava Koper Eden od policistov na policijski postaji Ilirska Bistrica je sam z darili razveselil otroke družine migrantov. Foto: Policijska uprava Koper

"Danes, v nedeljo, smo ob 5.42 prejeli klic državljana Afganistana, pojasnil je, da potrebujejo pomoč. Lokacije, kje so, ni znal povedati, razen tega, da so v gozdu. Ob 6.12 nas je poklical občan iz Rakitovca, h kateremu sta se zatekla migranta, državljana Irana in Afganistana, povedala sta, da je v gozdu še več oseb, med njimi ženska, ki je pravkar rodila," so sporočili s Policijske uprave Koper.

Migrante je policistom skupaj s pripadniki Slovenske vojske uspelo hitro najti, in sicer s pomočjo GPS-koordinat. Skupno jih je bilo v gozdu, približno uro hoje iz Ratitovca, deset, od tega štirje državljani Irana in šest državljanov Afganistana.

Reševalci so na kraj prispeli skupaj z gasilci, migrantom so zagotovili pomoč, mamo in novorojenko pa nemudoma odpeljali v Splošno bolnišnico Izola. "Obe sta zdravi. Skupaj sta bili dve družini (iz Irana in Afganistana), vsi so zaprosili za mednarodno zaščito," so še sporočili s koprske policijske uprave.

Tamb
Novice Policisti iz gozda rešili premražene migrante

Pomagali tudi migrantki s sedemmesečnim dojenčkom

Danes dopoldne so policisti skupaj s predstavniki Slovenske vojske tudi pri gradu na Socerbu našli državljanko Maroka s sedem mesecev starim dojenčkom, ta se je prav tako rodil na poti, in sicer v Bihaću. Oba sta prosilca za azil na Hrvaškem.

"Tudi zanju so policisti zagotovili osnovno oskrbo. Poskrbeli so za suha oblačila in vse preostale potrebščine za fantka, predvsem ob pomoči Centra za tujce in koordinatorke s Centra za socialno delo v Kopru," so povedali na policiji.

Aleš Hojs
Novice Hojs z novimi rešitvami za nadzor južne meje

Zgodbe migrantov policiste mnogokrat pretresejo

Pred nedavnim so policisti tudi na območju Policijske postaje Ilirska Bistrica rešili družino z majhnimi otroki, vso noč so preživeli v snegu in mrazu.

"Policistov se zgodbe migrantov velikokrat dotaknejo in naredijo več od tega, kar se od njih pričakuje. Ravno včeraj je eden od policistov na PP Ilirska Bistrica sam poskušal razveseliti otroke družine migrantov, eden od otrok je star ravno toliko kot njegov sin. Trudimo se, da bi jim v decembru prižgali vsaj majhno iskrico upanja na boljše življenje," so še dodali.