SiolNET. Novice Slovenija
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policijska postaja na kolesih #video

0,53

termometer

Policisti Policijske postaje Ljutomer delo na terenu opravljajo tudi z mobilno policijsko postajo. Tako želijo povečati preventivne aktivnosti in omogočiti ljudem, da se seznanijo z delom policije in z različnimi samozaščitnimi ukrepi, s katerimi lahko sami preprečijo, da bi postali žrtve kaznivega dejanja. 

"Tako pridemo v stik z občani, vidimo, kaj jih tare, ali imajo kakšne težave, pobude, vprašanja, graje, tudi pomagamo jim, dajemo nasvete," je povedal Uroš Felbar, vodja policijskega okoliša na območju Razkrižja in Veržeja. 

Dejal je tudi, da v avtomobilu sprejmejo prijavo občana, jo napišejo na računalnik in natisnejo, sicer pa lahko ljudje iz prve roke dobijo skoraj vse odgovore na vprašanja o kazenskih postopkih. Trudijo se obiskati predvsem območja, kjer ni običajnih policijskih postaj.

Kot je še povedal Felbar, največkrat dobijo vprašanja o prometu, cestnoprometnih prekrških, kaznivih dejanjih, veliko vprašanj pa se nanaša na epidemiološke razmere.

Incident Žalec Novice Žalec: postavil se je pred vlak, nato pa "napadel" zdravstveni dom Incident Žalec Novice Incident pred zdravstvenim domom v Žalcu, posredovala policija

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin