Sobota,
9. 6. 2018,
14.10

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,04

1

Natisni članek

Natisni članek

vremenska napoved ARSO

Sobota, 9. 6. 2018, 14.10

6 let, 3 mesece

Po nevihtah in toči prihajajo vroči poletni dnevi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,04

1

Sonce | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Po včerajšnjih neurjih ter toči, ki je klestila po Sloveniji in odkrivala strehe, uničevala objekte, sadovnjake in avtomobile, se nam od danes dalje obetajo toplejši in sončni poletni dnevi. Najhujše je za nami, so pojasnili na agenciji za okolje in dodali, da se takšne vremenske razmere, kot so nas zajele včeraj, zgodijo zelo redko.

Po nevihtah in toči se obetajo vroči poletni dnevi, ki bodo trajali vse do sredine prihodnjega tedna, ko bo sreda zaradi dotoka hladnejšega zraka prinesla manjšo ohladitev.

Temperature bodo v prihodnjih dneh tako narasle tudi do 30 stopinj Celzija. Popoldanske nevihte so še vedno mogoče, vendar bodo večinoma v hribovitih in gorskih predelih Slovenije.

Strah, da bi se ponovila obilna toča v velikosti jabolka, je odveč, je trenutno vremensko stanje komentiral Luka Ravnik z Arsa. Kljub temu možnost manjše toče ob popoldanskih krajših nevihtah ni izključena.

Zakaj so nastale takšne vremenske razmere?

Močna neurja z obilno točo v obliki jabolka, ki so včeraj uničevala objekte in obdelovalne površine po več slovenskih krajih, nastanejo zaradi ekstremnih vremenskih razmer, ki se v sezoni zgodijo največ dvakrat, je pojasnil Luka Ravnik z Arsa.

Za zdaj ne kaže, da bi se takšne vremenske razmere v kratkem ponovile, saj se ustvarijo zaradi specifičnih sočasnih vremenskih reakcij, kjer topli zračni vrtinci trčijo ob hladen zrak s severa ter pridobivajo svojo moč zaradi zelo segretega morja.

Toča v podjetju Akrapovič
Novice Neurje odkrivalo strehe, uničujoča toča povzročila veliko škodo #foto #video
Posledice toče v Črnomlju, v Beli krajini.
Novice Poglejte, kako žalostno je po neurju videti Črnomelj #foto #video