SiolNET. Novice Slovenija
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po čem si bo Miro Cerar zapomnil leto 2017?

0,38

termometer

Miro Cerar.
Foto: Matej Leskovšek

"Slovenija zaradi trdega dela, odrekanja in vizije po krizi piše nova poglavja v svoji knjigi uspeha. Leto, ki se izteka, je bilo za Slovenijo zelo uspešno," je v novoletni poslanici zapisal premier Miro Cerar.

"Napovedana nam je visoka, skoraj petodstotna gospodarska rast, stopnja brezposelnosti je vsak dan nižja, in kar me najbolj veseli, od leta 2014 je službo v Sloveniji našlo 73.300 mladih. Slovenija je vnovič dom novih, tudi tujih investicij. Leto 2017 si bomo zapomnili tudi po tem, da je arbitražno sodišče dokončno in v celoti določilo mejo med Slovenijo in Hrvaško," je poudaril premier.

"Moramo se učiti iz naukov, ki jih ponuja preteklost"

Čas, v katerem živimo, je po njegovih besedah nepotrpežljiv in od nas terja nenehne odgovore na vedno nove preizkušnje. Leto 2018 bo, kot pravi, pomembno leto preizkušenj za politiko in tudi za državljanke in državljane, "a ob soočanju z novimi izzivi se moramo učiti iz naukov, ki jih ponuja preteklost, in ohraniti trdo prigarane sadove sedanjega gospodarskega uspeha. S pridelanimi sadovi moramo gospodariti odgovorno, preudarno in na prvo mesto postaviti skupno dobrobit države".

"A ob tem ne smemo nikoli pozabiti na človeka. Prepogosto hitimo mimo tistih, ki našo solidarnost najbolj potrebujejo. Zato vas v teh prazničnih časih pozivam: bodimo drug drugemu v prvi vrsti človek. Spoštujmo se in gradimo skupaj mostove sodelovanja. Zlahka se da zrušiti, kar je nekdo stežka in mukoma zgradil," je izpostavil.

"Naj bo leto 2018 leto sodelovanja, spoštovanja in modrih odločitev"

"Želim vam, da praznične dni izkoristite za tiste, ki jih imate najraje. Hkrati vas pozivam, da še posebej v teh prazničnih časih ne pozabite na tiste, ki so osamljeni, bolni, in na vse preostale, ki potrebujejo našo pomoč. Z dobrimi željami se obračam tudi k Slovenkam in Slovencem zunaj meja Slovenije ter k slovenskim vojakom in policistom na misijah v tujini. Drage državljanke in državljani, v novem letu vam želim predvsem obilo miru, zdravja in osebne sreče. Naj bo leto 2018 leto sodelovanja, spoštovanja in modrih odločitev," je sklenil. 

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • Nikoniko1 / 31.12.2017. ob 08:14 +2 0

    Daleč, daleč, daleš najskabši predsednik vlade v Sloveniji, celo slabši od narcisoidnega Pahorja ali bolestno ambiciozno Bratuškovo.

    +2 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin