Torek,
5. 10. 2021,
18.56

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

22

Natisni članek

Brdo pri Kranju odlikovanje Angela Merkel Borut Pahor

Torek, 5. 10. 2021, 18.56

2 leti, 6 mesecev

Pahor odlikoval Merklovo z redom za izredne zasluge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

22

Pahor Merkel odlikovanje | Kanclerka je do rešitev vedno prihajala z iskanjem kompromisov, tudi z najbolj trdimi ali neprijetnimi sogovorniki je poskušala vedno najti dialog, je še pojasnil predsednik republike. | Foto STA

Kanclerka je do rešitev vedno prihajala z iskanjem kompromisov, tudi z najbolj trdimi ali neprijetnimi sogovorniki je poskušala vedno najti dialog, je še pojasnil predsednik republike.

Foto: STA

Predsednik republike Borut Pahor je danes na Brdu pri Kranju nemško kanclerko Angelo Merkel, ki se poslavlja s položaja, odlikoval z redom za izredne zasluge, ki velja za najvišje slovensko odlikovanje. Prejela ga je za osebne zasluge za poglobitev vsestranskih odnosov med Slovenijo in Nemčijo ter verodostojno evropsko voditeljstvo.

"Angela Merkel zmore tisto, kar je v politiki najteže. Pri ljudeh vzbuja zaupanje in jim daje občutek, da se bo vse dobro končalo. To pa ne pride s talentom, ampak z delom, z njegovimi uspehi in lastnim zgledom," je ob izročitvi odlikovanja povedal Pahor.

Kanclerka je do rešitev vedno prihajala z iskanjem kompromisov, tudi z najbolj trdimi ali neprijetnimi sogovorniki je poskušala vedno najti dialog, je še pojasnil predsednik republike. Poleg tega je po njegovih besedah snovalka daljnovidnih rešitev kot političarka odgovornih vizij. Ob tem je opozoril tudi na njeno neomajno vero v skupno evropsko prihodnost.

Aleš Hojs
Novice Hojs: Potrebujemo večji nadzor nad tem, kdo vstopa v EU

Merkel: Odlikovanje je zaveza obeh držav in njunih ljudi

Kanclerka se je Pahorju zahvalila za odlikovanje in dejala, da je počaščena. Po njenih besedah je to odlikovanje tudi zaveza za vse nadaljnje nemške vlade, da bodo delale v dobro obeh držav in tudi njunih ljudi.

Zlatan Čordić
Novice Preprečevanje mitinga: prijeli Čordića, Stevanović pridržan zaradi hujskanja k upiranju #foto #video

Po 16 letih Merklova končuje mandat zvezne kanclerke

Merklova, ki se danes na Brdu pri Kranju udeležuje neformalne delovne večerje pred sredinim vrhom EU-Zahodni Balkan, po 16 letih vodenja nemške vlade končuje svoj mandat zvezne kanclerke in se umika iz aktivne politike. V njenem obdobju sta Slovenija in Nemčija razvili odlične in prijateljske odnose na številnih področjih skupnega interesa, so ob tem zapisali v Pahorjevem uradu. Državi sta strateški, politični in gospodarski partnerici in zaveznici in imata sorodne poglede na pomembnejša vprašanja v mednarodni skupnosti, so dodali.

cepljenje ECDC 051021
Novice Cepljenje: Slovenija še vedno med slabšimi v Evropi