Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 7. 2013,
12.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 18. 7. 2013, 12.02

8 let, 5 mesecev

Pahor je očistil hlev in pomagal mesiti kruh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Predsednik republike Borut Pahor je v okviru projekta Skupaj - Spodbujajmo drug drugega pomagal pri delu na kmetiji Goličnik v Šmihelu nad Mozirjem. Pridružil se mu je tudi minister Dejan Židan.

Predsednik Pahor je v izjavi za medije povedal, da je prišel na kmetijo zaradi stvarne in simbolne podpore mladim na podeželju. Kot je dejal, so se ob zajtrku pogovarjali, kako je še mogoče pomagati mladim gospodarjem, da ne bodo razočarani, in poudaril, da bo za to država poskrbela z ustreznimi spodbudami.

Cepil je drva in kosil na travniku Pahor je zjutraj najprej očistil hlev, potem je živino peljal na pašo, gospodinji je pomagal pri mesenju kruha, cepil je tudi drva in kosil na travniku.

Vlada bo pomagala mladim gospodarjem Najbolj je Pahorja presenetila in razveselila velika resnost in zavzetost mladega gospodarja kmetije Boštjana Goličnika, ki je s 24 leti prevzel vodenje kmetije. Pahor ocenjuje, da delo na višinski kmetiji ni lahko, čeprav se Slovenci ne bojimo težkega dela, pa je treba to delo ceniti in spoštovati. Meni tudi, da je treba podpreti zavzetost mladih ljudi, ki si na kmetijah ustvarjajo družine. Minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan, ki se je Pahorju pridružil pri delu, pa je napovedal, da bo vlada z različnimi subvencijami pomagala mladim gospodarjem pri upravljanju kmetij.

Gospodar Boštjan je izrazil upanje, da bo ta impulz, ki ga je Pahor začutil na njegovi kmetiji, predsednik države prenesel v Ljubljano.

Predsednik je opravljal tudi najbolj umazana dela Predsednik Zveze slovenske podeželske mladine Rok Roblek pa je nad Pahorjevim delom navdušen, saj je bil predsednik pripravljen iti med vso živino, ki je na kmetiji, in opraviti najbolj umazana dela.

Ob 20. obletnici Zveze slovenske podeželske mladine aprila letos so predstavniki zveze Pahorja in Židana povabili, da se bolje seznanita s položajem in prihodnostjo mladih gospodarjev v kmetijski panogi.

Ne spreglejte