Torek,
24. 8. 2021,
8.21

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

227

Natisni članek

Aleš Hojs Janez Janša Janez Janša incident Kredarica

Torek, 24. 8. 2021, 8.21

2 leti, 8 mesecev

Očividec s Kredarice o tem, kaj se je dogajalo: Bil sem šokiran #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

227

"Takšne provokacije, takšno obnašanje ni primerno nikjer, ne v gorah ne v dolinah, pa naj gre za premierja iz leve ali desne struje, to ne spada v politični prostor," je petkov incident na Kredarici opisal Jože Senica, meteorolog Arsa.

Na najvišji slovenski planinski postojanki se je v petek zvečer zgodil incident. Skupina protivladnih protestnikov je pred Triglavskim domom na Kredarici s kamero in svetilkami obstopila družbo planincev ter jim namenila zmerljivke. Med njimi sta bila tudi predsednik vlade Janez Janša in minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Janša je na družbenem omrežju Twitter protestnike, ki so ga žalili, zbodel, da so kontaminirali vrh Triglava ter da so morali planinci kasneje razkužiti Aljažev stolp in skale.

"Slišal sem cirkus in stopil ven. Pred tem sploh nisem vedel, da sta predsednik vlade in notranji minister tukaj. Šokiran sem bil nad tem, kar se je tu dogajalo. Skrajno neprimerno," je dogodek opisal Senica, ki dela na agenciji za okolje (Arso).

"Način komuniciranja je bil za v hlev," je med drugim o dogodku povedal Senica in dodal, da je sam opazil enega varnostnika. Kot je razvidno iz objav Janše na družbenem omrežju Twitter, je bila z Janšo v hribih tudi Katalina Novák, madžarska ministrica za družinske zadeve in podpredsednica stranke Fidesz.

Janša prespal na Kredarici

V javnosti se je po dogodku pojavilo vprašanje, ali sta Janša in Hojs v dolino odletela s helikopterjem, kar je za 24ur zavrnil obrambni minister Matej Tonin.

"Po tem, kar sva govorila s predsednikom vlade, je spal na Kredarici. Tako da vse tiste informacije, ki so preplavile socialna omrežja, da sta odletela s helikopterji, ne držijo," je dejal Tonin ter dodal, da je bil vojaški helikopter res na Kredarici, saj je tja pripeljal meteorologa in določene zaloge.

Janez Janša
Novice Protestniki na Kredarici napadli slovensko vlado