Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 9. 2013,
13.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 9. 2013, 13.11

8 let

Ob EuroBasketu prodanih 125 tisoč uradnih artiklov prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ob bilancah, ki se delajo ob koncu EuroBasketa 2013, v katerih organizatorji poročajo o presežkih, je pomenljiv kazalnik odziva na prvenstvo tudi prodaja spominkov prvenstva.

Prodaja teh in navijaških rekvizitov ob največjem športnem dogodku v Sloveniji nima le finančne in statistične dimenzije, je tudi intimen odziv udeleženca prvenstva, navijača, člana košarkarske reprezentance udeleženke prvenstva, funkcionarja, prostovoljca itn. na dogodek v smislu navdušenja ali razočaranja. Uradni spominski artikel, če ga udeleženec kupi ali ne, lahko tudi pove, ali je dogodek bil vreden, da si ga intimno zapomnimo ali ne. Po podatkih, ki smo jih zbrali, pa je tudi v tem primeru šlo za presežke, se pravi, da so bili obiskovalci prvenstva tudi intimno navdušeni nad prvenstvom.

Zvezde spominkov šali, zapestnice, majice in Lipko "Skupno je bilo prodanih več kot 30 tisoč izdelkov linije I feel Basketball (brez šolske kolekcije) ter več kot 95 tisoč izdelkov linije EuroBasket 2013 (brez pravljice). Med najbolj prodajanimi artikli so šali in zapestnice (prek 55 tisoč v obeh linijah), majice (prek 35 tisoč v obeh linijah) ter plišasta maskota Lipko, ki je bila prodana v 15 tisoč kosih. To so za Slovenijo res lepe številke," je prepričan Anže Blažič, predstavnik za odnose z javnostmi EuroBasketa 2013.

Po podatkih sodeč se je kot posrečena kombinacija izkazala povezava uradnih artiklov prvenstva z znamko I feel Slovenia. "Organizator EuroBasketa 2013 se je že leta 2010 v sodelovanju z nami odločil, da bo slogan prvenstva I feel basketball, vodilna barva pa slovenska zelena po priročniku znamke I feel Slovenia. Kot skrbnik znamke smo že takrat videli veliko sinergij v sodelovanju in promociji znamke s slovenskimi košarkarji," so nam povedali v vladnem uradu za komuniciranje.

Povečano tudi povpraševanje po zastavicah za avtomobile Eden od pooblaščenih prodajalcev uradnih artiklov EuroBasketa je bil Petrol, ki je izdelke prodajal na svojih bencinskih servisih. "Največ zanimanja med kupci je bilo že od začetka prodaje kolekcije za zelene navijaške majice z napisom Slovenija na hrbtni strani, zelene silikonske zapestnice in maskoto Lipko, v zadnjem času pa smo opazili povečano povpraševanje po zastavah in zastavicah za avtomobile," so nam sporočili iz Petrola.

Poleg omenjene uradne kolekcije artiklov je bilo na njihovih bencinskih servisih mogoče dobiti posebne navijaške rekvizite, kot so zastave, ogrinjala v barvi slovenske zastave, raglje, barve za obraz, vuvuzele, zračne navijaške sirene, zastavice za avto različnih velikosti, pregrinjala za avto v barvah slovenske zastave ter Kekčeve kape in košarkarske žoge znamke Spalding.

Cene navijaških rekvizitov vseh artiklov se gibljejo od enega evra za bam bam palice do 16,49 evra za plišasto maskoto Lipko.

Ne spreglejte