Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 7. 2008,
17.31

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 5. 7. 2008, 17.31

8 let, 5 mesecev

NSi bo gradila na vrednotah, varnosti in človekovem dostojanstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
NSi bo gradila na treh področjih slovenske prihodnosti - na vrednotah, varnosti in človekovem dostojanstvu, je na novinarski konferenci po programskem posvetu stranke povedal Lovro Šturm.

Predsednik NSi Andrej Bajuk pa je dejal, da je stranka dokazala, da je zmožna prevzeti tudi odgovornost za vodstvo države. "Vse, kar je dobro za Slovenijo, je dobro tudi za NSi" Po besedah Šturma je politika brez vrednot prazna. NSi pa je, tako Šturm, stranka vrednot in sodelovanja. Usmerjena je v prihodnost in zato predstavlja zagotovilo za varno in stabilno prihodnost Slovenije. Temelji na družinskih vrednotah in domoljubju, stavi pa tudi na spodbujanje solidarnosti in odgovornosti v družbi ter na povezovanju pozitivnih energij za še hitrejši gospodarski razvoj, je poudaril Šturm. "Vse, kar je dobro za Slovenijo, je dobro tudi za NSi," je dejal.

NSi je talka le svojega programa, svojega prepričanja in dane besede"

"NSi je talka le svojega programa, svojega prepričanja in dane besede," je izpostavil predsednik stranke in minister za finance Bajuk. "NSi se zavzema za to, da bi bila Slovenija dežela vrednot," je dejal. Po njegovih besedah pa si prizadeva tudi za stabilnost, in sicer tako v gospodarskem smislu kot v smislu medgeneracijskega dialoga. Pri slednjem je izpostavil problem staranja prebivalstva. To bo, kot je dejal, predstavljajo izziv za družbo.

Kar 70 odstotkov ustvarjenega izvozimo Slovenci smo po Bajukovem mnenju uspešni takrat, ko smo odvisni od lastnih rok in lastne ustvarjalnosti. To se po njegovem kaže tudi v močnem slovenskem gospodarstvu. Izpostavil je, da kar 70 odstotkov ustvarjenega izvozimo. V tem vidi stabilnost države. Omenil je še zdravstveni sistem, ki pa ga bo NSi skušala še izboljšati.

Ministrica za visoko šolstvo Mojca Kucler Dolinar je izpostavila pomen družine

Ministrica za visoko šolstvo Mojca Kucler Dolinar je izpostavila pomen družine. Spomnila je na obisk sociologa slovenskega rodu Thomasa Luckmana v Sloveniji, ki trdi, da je osnovna celice vsake družbe prav družina. "NSi družino postavlja na prvo mesto in si prizadevala za ustvarjanje vzdušja, ki bo vzpodbudno vplivalo na družino kot način bivanja v družbi," je poudarila.

"Ena ključnih nalog programa NSi je ohranjanje slovenske identitete" Spomnila je tudi na vprašanje identitete ter pomen ohranjanja slovenskega jezika in slovenske kulture, pri čemer je izpostavila pomen vzgoje. "Ena ključnih nalog programa NSi je ohranjanje slovenske identitete in krepitev jezikovne zavesti," je dodala ministrica.

Tudi o praktičnih vidikih delovnega programa

Šturm je povedal, da so se na posvetu s tistimi, ki naj bi kandidirali na parlamentarnih volitvah, dogovarjali o programskih iztočnicah in o praktičnih vidikih delovnega programa, ki ga je NSi sprejela za obdobje od leta 2008 do 2014.

Šturm je na začetku novinarske konference svojcem tragedije na reki Savi izrekel sožalje.

Ne spreglejte