Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 6. 2015,
20.12

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 25. 6. 2015, 20.12

6 let, 8 mesecev

Naši poslanci na testu: Rdeča, bela, plava je Titova zastava. Kaj pa slovenska? (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bilo je tri dni pred dnevom državnosti, na lep, sončen, ne prevroč junijski dan. Lep dan za merjenje ponosa parlamentarcev, ki so tri dni pozneje praznovali 24. rojstni dan Slovenije.

Očitno poslanska policija Planet Siol.net pridobiva ugled med poslankami in poslanci, saj so ti vse manj navdušeni nad nastopanjem pred našo kamero. Tako poslanci SDS Janeza Janše niso zbrali poguma in smo jih zaman vabili z vprašanjem, ali so ob približevanju obletnice osamosvojitve kaj ponosni. Neuspešen je bil tudi naš lov na poslance Združene levice Luke Mesca.

Kifeljci sumijo A prepričani smo, da bomo z nekimi drugimi metodami in sredstvi prihodnjič bolj prepričljivi, poslanci SDS in ZL pa bolj voljni. Sumimo namreč, da se z vsakim našim novim patruljiranjem okrepi poslanska solidarnost, ki ne pozna strankarskih meja, in sicer z medstrankarskim obveščanjem o naši radovednosti.

Kako zlaga barve oboževalec Tita? Morda pa tako uspešni kot ob prejšnjih inšpekcijah – ko smo iskali zelo molčeče izvoljence ljudstva ter zelo molčeče izvoljence ljudstva, ki so zelo redko našli pot do govornice, in spraševali o njihovih ocenah v šoli – nismo bili tudi zato, ker je bila poslanska udeležba na lep junijski ponedeljek skromna. Res je 13 poslank in poslancev svojo odsotnost vodstvu državnega zbora opravičilo že pred začetkom seje, a ob glasovanjih je manjkala kar četrtina od 90 parlamentarcev.

Čeprav je poslanec SD Jan Škoberne očitno oboževalec Josipa Broza Tita, kot je razvidno z njegovega profila na Facebooku, in ga je naše vprašanje o rdeče-belo-plavi Titovi zastavi zabavalo, je barve slovenske zastave izstrelil kot iz topa. Očitno je tudi njegovo Velenje dovolj blizu Celju, da je znal odgovoriti na vprašanje o izvoru treh rumenih oziroma zlatih šesterokrakih zvezd na slovenskem grbu.

Ne, zvezde na grbu niso evropskega izvora, čeprav je bila o tem prepričana poslanka NSi Iva Dimic, ki na dan državnosti na svoji hiši ponosno izobesi slovensko zastavo. Da je avtor grba Marko Pogačnik zvezde prevzel iz grba celjskih grofov, je pravilno odgovoril poslanec DeSUS Benedikt Kopmajer, a nas je le nekaj sekund pozneje razočaral z drugim delom odgovora.

Bilo nam je žal, da smo poslanki SMC Jasni Murgel nekoliko zagrenili rojstni dan, a lahko jo pohvalimo, da je bila izstrelitev slovenske trobojnice suverena. Tako kot pri prvem kapetanu slovenske košarkarske reprezentance v devetdesetih letih in zdajšnjem poslancu ZaAB Petru Vilfanu, ki pa se je želel vprašanju o treh zvezdah po "driblersko" izogniti. Zato ne bo zameril, da smo bili na koncu videozgodbe hudomušno nasmejani.

Ne spreglejte