Sreda,
11. 12. 2019,
11.00

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,51

5

Natisni članek

Natisni članek

mučenje živali konj

Sreda, 11. 12. 2019, 11.00

4 leta, 9 mesecev

Na Štajerskem našli odsekano konjsko glavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,51

5

Odsekan konj | Foto Facebook stran/Društvo za zaščito konj

Foto: Facebook stran/Društvo za zaščito konj

Društvo za zaščito konj je objavilo fotografije odsekane konjske glave, najdene na območju Rač v okolici Maribora - v neposredni bližini črpališča pitne vode. Kot so zapisali na svoji strani na Facebooku, so zadevo prijavili na upravo za zaščito in reševanje. S policijske uprave Maribor pa so medtem sporočili, da do zdaj še niso bili obveščeni o omenjenem primeru. 

Novice Navihani konj: vsakič, ko ga poskušajo zajahati, se naredi mrtvega #video

Mimoidoči sprehajalec je včeraj naletel na odsekano glavo konja, kar lahko kaže na črni zakol, poroča portal Maribor24. Kot je znano, je sprehajalec žival fotografiral ter fotografije posredoval prostovoljni in neprofitni organizaciji za pomoč živalim - Društvu za zaščito konj.

Neznanec ob cesto odvrgel odsekano glavo

Odsekana glava konja je odvržena ležala ob cesti v okolici Rač. Društvo je na svoji strani na Facebooku zapisalo, da je zadevo prijavilo na številko 112, kar je interna številka uprave za zaščito in reševanje. 

S policijske uprave Maribor so sporočili, da policisti že ves dopoldne poizvedujejo o kraju najdbe konjske glave, vendar naj bi bili po navedbah neuspešni. Kot so še dejali, so se povezali tudi z Upravo za varno hrano veterinarstvo in varstvo rastlin, vendar tudi na uradu niso prejeli nikakršne prijave.

Policija ob tem poziva vse, ki bi vedeli o lokaciji najdbe glave, ali morebitnega oškodovanca, da jih o tem obvestite, zato da bo lahko stekla preiskava.