Sreda,
3. 4. 2024,
13.29

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,85
ločitev Klavdija Snežič sojenje Rok Snežič

Natisni članek

Sreda, 3. 4. 2024, 13.29

3 mesece, 2 tedna

Na sojenju Roku Snežiču zaslišali zdaj že nekdanjo ženo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,85
Rok Snežič | Rok in Klavdija Snežič sta od lanskega decembra ločena. | Foto Mediaspeed

Rok in Klavdija Snežič sta od lanskega decembra ločena.

Foto: Mediaspeed

Na današnjem nadaljevanju sojenja Roku Snežiču zaradi domnevnega oškodovanja upnikov so na mariborskem sodišču zaslišali njegovega očeta Branka in Klavdijo Snežič, ki je sodišče opozorila, da sta z Rokom Snežičem od lanskega decembra ločena. Ne glede na vse je v celoti potrdila svoje pričanje, ki ga je podala v sodni preiskavi.

Obe zaslišani priči sta potrdili besede prejšnji teden zaslišanega Snežičevega strica Smiljana Juvana, ki je povedal, da je imela babica z Rokom Snežičem poseben odnos, saj je bil njen prvi vnuk.

Zdaj že nekdanja žena je izpovedala, da je šlo med babico, ki naj bi obtoženemu leta 2008 posodila 400 tisoč evrov, in Rokom za neverjetno povezanost. Z babico je bila, kot je rekla, v zelo dobrih odnosih tudi sama, bili pa naj bi več kot prijateljici. Dodala je, da se je glede posojila vnuku posvetovala tudi z njo.

Babica naj bi želela, da se Snežič reši dolgov

Klavdija Snežič se je spominjala tudi dne, ko je njen takratni mož prišel domov z večjo kuverto, na njegovo prošnjo pa je v njej naštela 400 tisoč evrov, večinoma v bankovcih za 500, nekaj pa tudi za sto evrov. Kot je pojasnila, je babica želela, da se Rok reši dolgov, ki so nastali zaradi iger na srečo, ter da prekine poslovne in zasebne stike z Nenadom Đukićem.

Rok Snežič, davki
Novice "Babica je imela z Rokom poseben odnos"

Zaradi dolgov naj bi Snežič prejemal klice ljudi, ki so od njega terjali vračilo, ko je dolg poplačal, so se ti prenehali.

Babica ni zaupala slovenskim bankam

Babica naj bi imela denar, potem ko ga je ob osamosvojitvi prinesla iz ene od bank v Avstriji, shranjen doma, kar v spalnici, ker ni zaupala slovenskim bankam, je dejala Klavdija Snežič. Ob tem je povedala, da sta bila dedek in babica zelo varčna, velik del denarja pa je dedek zaslužil z opravljanjem cenitev gozdov.

Babica se je po njenih besedah pozneje odločila za vpis hipoteke na Rokove nepremičnine, na vprašanje tožilca Matije Hostnika, kako naj bi obtoženi denar vrnil, pa je pojasnila, da je imel takrat ideje o začetku posla za oddajanje razkošnih plovil.

Marjan Šarec
Novice Šarec Janši: Vemo, kdo vozi maseratija

Precej manj podrobnosti se je spomnil oče, ki bi se kot ožji sorodnik lahko odpovedal pričanju, a se je odločil drugače. Po njegovih besedah sta bila njegova danes že pokojna tast in tašča precej premožna, ne nazadnje naj bi kar nekaj premoženja podedovala po starših in stricu iz ZDA, pa tudi sama sta dosti zaslužila ter malo porabila.

Snežič naj bi bil babičin ljubljenec

Oče je še potrdil, da je bil Rok babičin ljubljenec in mu je tudi v preteklosti kdaj že posodila denar. Tudi njemu in njegovi soprogi sta zelo pomagala v mladosti, ko sta gradila hišo, deloma s posojilom, deloma pa sta jima denar tudi podarila, je zatrdil Snežič starejši. Ob tem je povedal, da sam ne ve, kje sta denar hranila, o upniško-dolžniških razmerjih svojega sina pa ni znal povedati ničesar.

Danes so na sodišču pričakovali še obtoženčevo mater, ki je ni bilo, saj menda ni dobila vabila. Sojenje se bo nadaljevalo 9. aprila, ko na sodišču pričakujejo Đukića, sodnico mariborskega sodišča Nevenko Đebi, prek videokonference iz Avstrije pa Johannesa Athemsa.

Specializirano državno tožilstvo Snežiču očita oškodovanje upnikov zaradi prijave terjatve zdaj že pokojne babice v postopku svojega osebnega stečaja, s čimer naj bi finančno upravo (Furs) oškodoval za 150 tisoč evrov. Z babico naj bi sklenil posojilno pogodbo v višini 400 tisoč evrov, babica pa je nato to posojilo prijavila kot terjatev v Snežičevem osebnem stečaju ter jo dobila delno poplačano s prodajo nepremičnin v stečajnem postopku.

Rok Snežič, davki
Novice Dacarji bi Snežiča poslali v zapor. Ta odgovarja: "Ne dolgujem ničesar."

Tožilstvo je prepričano, da je bila posojilna pogodba med Snežičem in babico Marijo Juvan fiktivna, z njenim poplačilom pa je bil oškodovan Furs, saj naj bi ga prehitela in pred njimi vpisala hipoteke na Snežičevo premoženje. Prav zato je bila prva poplačana v stečaju in je dobila večino denarja, ki ga je stečajni upravitelj dobil s prodajo Snežičevega premoženja.