Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2019,
18.09

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

NPU

Petek, 5. 4. 2019, 18.09

5 let

Na ponovljen javni natečaj za direktorja NPU ena prijava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
NPU | Foto Tina Deu

Foto: Tina Deu

Na ponovljen javni natečaj za direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) je prispela ena prijava, so pojasnili na ministrstvu za javno upravo. Notranje ministrstvo je sredi marca ponovno objavilo javni natečaj, potem ko na prejšnjem ni bil izbran noben od prijavljenih kandidatov. NPU kot v. d. vodi dosedanji direktor Darko Majhenič.

Kot je pojasnil Majhenič, se na ponovljeni natečaj za direktorja NPU, ki se je iztekel v sredo, ni prijavil.

NPU
Novice Ministrstvo opozarja na pomanjkljiv nadzor nad NPU, policija ugotovitve zavrača

Na prejšnji razpis za novega direktorja NPU se je prijavilo pet kandidatov. Poleg Majheniča so bili med prijavljenimi višji kriminalistični inšpektor preiskovalec NPU Mitja Gregorc, namestnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Igor Lamberger, nekdanji analitik in krajši čas vodja operative pri Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji Aleš Hohnjec ter vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto na Generalni policijski upravi Dušan Florjančič.

Na prejšnjem razpisu niso izbrali nikogar, NPU pa kot vršilec dolžnosti še naprej vodi Majhenič, ki se mu je sicer mandat na mestu direktorja iztekel konec minulega leta.

NPU
Novice Kdo je v finalu boja za vodenje elitne enote policije?

Kandidati morajo med drugim imeti ustrezno izobrazbo, najmanj sedem let delovnih izkušenj ter izpit za izvajanje policijskih pooblastil. Ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, prav tako ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi drugega kaznivega dejanja na nepogojno kazen zapora za več kot tri mesece.

Imeti morajo ustrezne psihofizične sposobnosti, osnovno raven znanja angleškega ali nemškega ali italijanskega jezika, ne smejo pa biti člani politične stranke ter imeti dvojnega državljanstva. Kandidati morajo poleg življenjepisa in ustreznih dokazil ob prijavi predložiti vizijo prednostnih nalog policije z vsebinsko opredelitvijo, okvirno časovnico uresničevanje te vizije ter finančne, kadrovske in druge posledice predlaganih sprememb.

Ne spreglejte