Nedelja,
8. 12. 2019,
19.59

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

6

Natisni članek

Ministrstvo za obrambo sindikat Gvido Novak Slovenska vojska

Nedelja, 8. 12. 2019, 19.59

4 leta, 4 mesece

Spopad na ministrstvu. Sindikalisti morajo obleči uniforme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

6

Gvido Novak | Trije predstavniki vodstva sindikata vojakov, med njimi tudi predsednik Gvido Novak, so dobili ukaz, da so s ponedeljkom prerazporejeni na delo v enotah SV. | Foto STA

Trije predstavniki vodstva sindikata vojakov, med njimi tudi predsednik Gvido Novak, so dobili ukaz, da so s ponedeljkom prerazporejeni na delo v enotah SV.

Foto: STA

Predsednik Sindikata vojakov Slovenije (SVS) Gvido Novak je pred kratkim dobil ukaz, da je z današnjim dnem razrešen z naloge opravljanja dela predsednika sindikata, s ponedeljkom pa prerazporejen na delo v enote Slovenske vojske (SV). Tak ukaz sta prejela tudi dva Novakova sodelavca.

Ministrstvo za obrambo je SVS maja letos zaradi kršitev in prekoračitve sindikalnega delovanja na obrambnem področju odpovedalo pogodbo o zagotavljanju pogojev za delovanje s šestmesečnim odpovednim rokom. V tem obdobju se je ministrstvo z vodstvom sindikata pogajalo in usklajevalo o vsebini nove pogodbe, a je do 20. novembra niso sklenili.

Na zadnjem sestanku 12. novembra so predstavniki ministrstvu SVS pojasnili, da bodo, če nova pogodba ne bo podpisana pred potekom še veljavne pogodbe, pooblaščene osebe oziroma sindikalni zaupniki z 21. novembrom nadaljevali delo v enotah SV oziroma bodo z ukazom razporejeni na formacijske dolžnosti, za katere izpolnjujejo pogoje.

Matej T. Vatovec
Novice Levica neuspešna, misija Slovenske vojske ni pod vprašajem

Trije predstavniki vodstva sindikata prerazporejeni v enote SV

Trije predstavniki vodstva sindikata so po poročanju Televizije Slovenija tako dobili ukaz, da so s ponedeljkom prerazporejeni na delo v enotah SV. "Dejansko so pa sindikat vojakov Slovenije napadli in ga želijo uničiti na ta način, da naj bi mi trije, ki delamo za sindikat, dali gor uniforme in šli v enoto delat," je za javno televizijo dejal Novak in dodal, da tega ne bo storil, "ker si ne morem privoščiti pri toliko članih, da ne bom imel časa niti pol ure za delo za sindikat".

V SVS so ogorčeni in pravijo, da gre za ogrožanje temeljne pravice delavcev do sindikalnega združevanja. Ministrstvo za obrambo naj bi jim sicer v pogajanjih najprej ponudilo za vsakega 20 ur, na koncu pa 60 ur na mesec za delo v sindikatu, česar niso sprejeli. Na ministrstvu za obrambo so ob odpovedi pogodbe kot še posebej nesprejemljivo označili javno pozivanje političnih strank k sklicu nujne seje pristojnega parlamentarnega odbora za obrambo in za vložitev interpelacije zoper obrambnega ministra.

valuk
Novice Slovenska vojska bo kupila 14 novih oklepnikov #video