Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 4. 2008,
18.05

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 10. 4. 2008, 18.05

8 let, 6 mesecev

Na MNZ se odločajo, ali bodo odvzeli licenco Vip Varovanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Predstavniki Vip Varovanja so na ustni obravnavi direktoratu za policijo in druge varnostne naloge ministrstva za notranje zadeve (MNZ) predstavili svoja stališča.

Stališča so predstavili v okviru postopka za trajni odvzem licence, so sporočili z MNZ. Inšpektorat za notranje zadeve je sicer že 8. januarja obvestil omenjeni direktorat, da so izpolnjeni pogoji za uvedbo trajnega odvzema licence družbi Vip Varovanje, so sporočili z MNZ. Varnostniki se ustnih obravnav niso udeležili Direktorat za policijo in druge varnostne naloge na MNZ je na podlagi priložene dokumentacije in zakona o zasebnem varovanju uvedel postopek o trajnem odvzemu licence družbi Vip Varovanje. Zato je bil skladno z zakonom o splošnem upravnem postopku razpisan narok za ustno obravnavo. Narok za ustno obravnavo pa je bil prvič razpisan za 28. februar, drugič za 10 marec, vendar se ga predstavniki Vip varovanja niso udeležili.

Na podlagi vseh zbranih dejstev bodo sprejeli odločitev, ali so v primeru ugotovljenih kršitev podani utemeljeni razlogi za trajni odvzem licence. MNZ bo torej v kratkem izdalo odločbo o trajnem odvzemu licence družbi Vip Varovanje ali pa postopek ustavilo, so navedli v sporočilu za javnost.

Kot je znano, je družba Vip Varovanje skrbela za red v diskoteki Global v Ljubljani, pred katero je oktobra lani zaradi hudega udarca v zatilje umrl 20-letnik. Ljubljanski kriminalisti so ugotovili, da je v njegovo tragično smrt vpleten tudi varnostnik podjetja Vip Varovanje.

Ne spreglejte