Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 4. 2008,
16.52

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 4. 2008, 16.52

8 let, 6 mesecev

Mazej Kukovičeva ob obletnici Psihiatrične klinike napoveduje nov zakon

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič je ob današnjem svetovnem dnevu zdravja, ki sovpada z 10. obletnico Psihiatrične klinike Ljubljana, spomnila na pomen destigmatizacije duševnih bolezni.

Ob tem je ministrica v izjavi za napovedala, da bo predlog zakona o duševnem zdravju najverjetneje že sredi tega meseca na vladi. Zakon je trenutno še v medresorskem usklajevanju, računajo pa, da bo do sredine aprila na vladi, je pojasnila ministrica. "V Sloveniji moramo poskušati manj stigmatizirati te bolezni in potem bo tudi na Psihiatrični kliniki prazna kakšna postelja več," je dejala ministrica ob tem.

Na kliniki pripravili slovesnost Na današnji dan, ko Psihiatrična klinika Ljubljana obeležuje 10. obletnico svojega delovanja kot samostojni zavod, so na kliniki pripravili tudi slovesnost. Direktor klinike Miroslav Končina je v nagovoru na slovesnosti poudaril, da so javni zdravstveni zavod, ki opravlja zdravstveno dejavnost na sekundarni in terciarni ravni ter izobraževalno in raziskovalno dejavnost na področju zdravstva.

Ziherl: "V teh letih je psihiatrija napredovala" Strokovni direktor Psihiatrične klinike Slavko Ziherl pa je ob tej priložnosti orisal svoje spomine na kliniko od takrat, ko je prvič vanjo stopil pred 36 leti, do današnjih dni. "V teh letih je psihiatrija napredovala, vsebinsko in oblikovno, zato je naš gerontopsihiatrični oddelek najsodobnejši v Evropi," je med drugim poudaril Ziherl.

Slovesnost so zaključili s posebnimi priznanji zaslužnim zdravnikom in zdravstvenim delavcem za dosežke pri osamosvajanju klinike.

Ne spreglejte