SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Laris Gaiser imenovan v vodstvo EMUNI univerze

1

termometer

Geopolitični analitik in predsednik Slovenskega panevropskega gibanja Laris Gaiser je bil imenovan za podpredsednika Evro-sredozemske univerze. Jeseni bo Gaiser postal tudi v. d. predsednika univerze.

Laris Gaiser z današnjim dnem prevzema posle podpredsednika Evro-sredozemske univerze (EMUNI univerze), so sporočili iz Regijske tiskovne agencije. Prvega septembra bo prevzel tudi položaj vršilca dolžnosti predsednika zaradi odstopa Josepha Mifsuda, ki je univerzo vodil od leta 2008.

Gaiser zaseda najvišji mogoč položaj za slovenskega državljana (predstavnika) znotraj EMUNI sistema, ker predsedovanje po diplomatskih pravilih nikoli ne pripada predstavniku države gostiteljice. Poleg tega je od letos tudi član upravnega odbora EMUNI, pa tudi član Strateškega sveta za zunanje zadeve.

Laris Gaiser je maja letos po odstopu Franceta Bučarja prevzel tudi vodenje Slovenskega panevropskega gibanja.

Evro-sredozemska univerza (EMUNI univerza) je mednarodno naravnana slovenska univerza, ki deluje pod pokroviteljstvom Unije za Sredozemlje in Evropske unije. Ustanovljena je bila leta 2008 med predsedovanjem Slovenije Evropski uniji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin