Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 10. 2011,
7.07

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 20. 10. 2011, 7.07

8 let, 5 mesecev

"Lahko bi pokazali ideje, vizijo, program, ne zgolj čredni nagon"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pod novicami na portalu Planet Siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

"Namen okupacije borze 15o ni, da se v Sloveniji znova zavrti kolesje nacionalne politike, ki ne melje nikamor, temveč da se vzpostavi razmerje sil z obstoječim sistemom in osvoji skupno blaginjo," se je na očitke, da so protestniki zoper "nasilje finančnega kapitalizma" izbrali napačno mesto, odzval Andrej Kurnik.

3R1KU54J 19.10.2011 ob 12:00

"Kaj"? - Kakšne spremembe se pričakujejo? Mogoče delovna mesta lokalno in ne proizvodnja na kitajskem? Mogoče manj trgovine, kjer je se veliki dobički izražajo v maržah trgovcev, maržah nosilcev blagovnih znamk, medtem ko običajni delavci in kmetje dobijo zgolj promile? Fantje in dekleta, bi lahko pokazali ideje, vizijo, program, ne zgolj čredni nagon ("Herd behavior", kot zgolj psiho-socialni vidik takega zbiranja, nikogar ne želim žaliti). Odgovori "kaj" po kapitalizmu in kako do tja, že obstajajo (v teoriji), a žal ne v tej nesrečni čredi. Čreda brez vizije je žal le stranski produkt interneta (beri: Facebook in iPhone-kapitalizma) s plasiranimi "agenti", ki dajejo videz "spontanosti". Rezultat zgodba kvazi-spontane-revolucije iz severne Afrike, se ponavlja: revni ostajajo revni in brezposelni brez služb. Komu so najbolj koristile "spremembe" v severni Afriki (in kdo je plasiral "agente") je danes že vsem jasno, mar ne? Spremembe? Da, so možne, namesto transparentov (posnemanja "agentov") v roke lopate, orodje, v Sloveniji je veliko neobdelane zemlje, kjer se lahko gradi nov, boljši jutri. Jasno, namesto "denarja" in "dobička", mora biti na prvem mestu dobrobit skupnosti in učinkovita izraba razpoložljivih virov. Pomembno se je tudi vprašati, ali smo otroci-potrošništva sploh sposobni preživeti prehodno obdobje.

V Atenah, kjer ob splošni stavki potekajo tudi množični protesti proti novim varčevalnim ukrepom, so izbruhnili spopadi med policijo in protestniki.

Kraševec 19.10.2011 ob 09:42

Prej ali slej,je treba zapitek plačat.

HMUROVEC 19.10.2011 ob 10:23

To je povsem vredu, le račun se vedo izstavi tistemu, ki ni nič kriv. Tudi v Sloveniji bodo plačali delavci, pili in žrli so pa vladajoči lopovi vseh barv in prepričanj.

Zupi_ 19.10.2011 ob 12:24

Točno tako. Me prav zanima, kaj bodo vsi kritiki grške krize rekli potem, ko bo tudi Slovenija doživela enako usodo in bodo pravi avtorji tega kolapsa (t.j. domači izdajalci v navezi s tujimi bankirji) navidezno "reševali" sistem z znašanjem nad rajo. In ljudje niso ignorantski - po celem svetu ljudje oz. gibanja opozarjajo, kam bo pripeljal tale pokvarjen sistem, pa so vedno označeni kot neki anarhisti oz. teoretiki zarote, ki jih ne gre jemati resno...ampak ne pozabimo, da se je veliko teorij zarote prej ali slej izkazalo kot resničnih.

Tople jeseni, kot je bila septembra, je nepreklicno konec, pravijo meteorologi.

punta cana 19.10.2011 ob 11:23

5.oktobra smo se kopali v žusterni na 31C, 19 oktobra sneg - neverjetno.

vox populi 19.10.2011 ob 12:46

Alora bomo mi Primorci z burjo imeli občutek mraza veliko večji kot je dejansko oni na termometru - veste ko švigne burja čez gank!!!!! Vse ostalo pa se mi zdi NORMALNO za ta del leta. Ne vem zakaj si nekateri obremenjujejo življenje s tem, da naravi ne priznavajo svoj naravni proces.

Ne spreglejte