Torek,
18. 9. 2018,
10.57

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,71

7

Natisni članek

policija ministrstvo za delo hišna preiskava

Torek, 18. 9. 2018, 10.57

5 let, 7 mesecev

Kriminalistična preiskava na ministrstvu za delo: preiskujejo plačilo zdravilcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,71

7

policija | Foto STA

Foto: STA

Danes dopoldne so ministrstvo za delo obiskali kriminalisti, so nam potrdili na ministrstvu. Več niso hoteli pojasnjevati. Po naših informacijah so obiskali nekdanjo državno sekretarko na ministrstvu za izobraževanje Andrejo Barle Lakota, ki je zdaj zaposlena na ministrstvu za delo. Kriminalisti po naših informacijah preiskujejo domnevno sporno plačilo zdravilcu in ezoteriku.

Zavod za šolstvo naj bi v času ministrovanja Igorja Lukšiča zdravilcu in ezoteriku Rubenu Papianu plačal 70 tisoč evrov za študije, a Papian naj ne bi bil avtor teh študij. Študije naj bi bile zelo podobne knjigam oziroma kar prepisane iz knjig, katerih avtorica je Andreja Barle Lakota, je pred časom poročal Večer. Barle Lakota je bila v tistem času direktorica Urada za razvoj izobraževanja na ministrstvu za šolstvo, znanost in šport.

Policija je preiskavo začela že pred časom, pred meseci je izvedla več hišnih preiskav, kriminalisti so bili tudi na ministrstvu za izpobraževanje in na zavodu za šolstvo, danes pa so obiskali še ministrstvo za delo, kjer zdaj dela Andreja Barle Lakota.

Osumljene štiri fizične osebe

Ljubljanski kriminalisti danes na območju ljubljanske in mariborske policijske uprave na podlagi sodne odredbe opravljajo hišne preiskave stanovanjskih prostorov in prostorov državnih organov na sedmih lokacijah, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Prostitucija, prostitutka.
Novice Hišne preiskave zaradi prostitucije. Prijeli dve osebi.

Današnje aktivnosti kriminalistov so usmerjene v zbiranje obvestil in dokazov zaradi potrditve utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, ki so ga osumljene štiri fizične osebe. Nobeni osebi ni bila odvzeta prostost.

Ogenj
Novice Policija prijela požigalca

V operativne aktivnosti je vključenih več kot 30 kriminalistov. Po vseh zbranih obvestilih in pridobljenih dokazih bodo policisti po izvedenem predkazenskem postopku o ugotovitvah obvestili Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.

Policistka, policija
Novice Policijska sindikata Šarca pozivata, naj odpravi kršitve sporazumov
Po poročanju časnika Večer so kriminalisti danes med drugim obiskali tudi Pedagoški inštitut in Šolo za ravnatelje. Na ministrstvu za izobraževanje so za STA potrdili, da so se kriminalisti oglasili tudi pri njih.