Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2011,
13.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

DeSUS

Petek, 1. 7. 2011, 13.39

7 let, 12 mesecev

Koprski DeSUS bo podprl Popoviča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V območni organizaciji DeSUS Koper so se po preučitvi programov županskih kandidatov odločili, da na volitvah 10. julija podprejo aktualnega župana Borisa Popoviča (Koper je naš).

Njegov program ima največ stičnih točk s programom DeSUS. Stranka upokojencev bo sicer na lokalnih volitvah v Kopru nastopila s 30 kandidati, od tega bo devet žensk.

Sagadin: Program je razvojno naravnan

Kot je na novinarski konferenci pojasnil predsednik koprskega DeSUS Anton Sagadin, v stranki ne nastopajo s svojim županskim kandidatom, so pa vseh šest kandidatov prosili, da jim posredujejo svoje programe. Prejeli so pet odgovorov, najbolj pa jih je prepričal Popovičev, saj po njihovi oceni upošteva uravnotežen razvoj občine, je podprt s konkretnimi cilji in je razvojno naravnan.

Sicer pa je kandidatna lista DeSUS po besedah nosilke liste Milojke Lahajnar Špacapan na tokratnih volitvah v koprski mestni svet prvič popolna, odlikuje pa jo med drugim visoko število visoko izobraženih kandidatov.

Med poudarki programa je Lahajnarjeva izpostavila več sredstev za delovanje krajevnih skupnosti, za ceste in za razvijanje obnovljivih virov energije. V DeSUS se zavzemajo tudi za skupno odlagališče odpadkov za primorske občine, predvsem pa opozarjajo na vse višji delež starejših tudi znotraj mestne občine, ki naj bodo zato deležni večje pozornosti.

DeSUS bo povečal svoj delež v občinskem svetu

Novinarske konference se je udeležil tudi strankin predsednik Karl Erjavec, ki je napovedal, da bo DeSUS povečal svoj delež v občinskem svetu. Realno tako računajo na tri do pet svetniških mest.

Erjavec je izpostavil tudi "izjemno močan razvojni potencial" koprske občine, zlasti glede razvoja pristanišča oziroma izgradnje tretjega pomola, ki ga sam šteje za eno najpomembnejših investicij v državi. Se pa Erjavec zaveda, da "je tretji pomol nemogoče realizirati brez sodelovanja mestne občine in brez sodelovanja Ankarana".

Prvak DeSUS je sicer napovedal, da bodo na strankinem kongresu, ki bo 21. oktobra na Bledu, predstavili tudi svoj program za izhod iz krize ter svojega kandidata za mandatarja, ki pa ne bo predsednik stranke.

Ne spreglejte