David Florjančič

Sobota,
26. 10. 2024,
13.08

Osveženo pred

1 dan, 16 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 6,80

Natisni članek

Natisni članek

kopanje morje temperature počitnice napoved vreme

Sobota, 26. 10. 2024, 13.08

1 dan, 16 ur

Kam na obalo med počitnicami? Preverite, kje bo imelo morje 23 stopinj Celzija #animacija

David Florjančič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 6,80

Se še spominjate, kako smo sredi poletnega vročinskega vala tarnali, da je morje pretoplo za kopanje in ne nudi več osvežitve? Tak izgovor zdaj ne pride več v poštev. Morje je marsikje na slovenski in hrvaški obali več kot primerno za kopanje. Kakšne bodo tam temperature morja med krompirjevimi počitnicami? Sončnega vremena namreč ne bo manjkalo.

Katera je najnižja temperatura, pri kateri si še upate skočiti v vodo? Med počitnicami bo okvirno veljalo pravilo, da boste seveda za toplejše morje morali potovati nekoliko niže proti Dalmaciji. Če vam zadošča že 20 morskih stopinj, pa se lahko osvežite že v slovenskem morju.

Temperature morja danes

Morje v Kopru trenutno dosega prijetnih 20 stopinj Celzija. Na hrvaški obali so najtoplejše temperature izmerjene na Mljetu, kjer voda doseže okoli 23 stopinj, medtem ko Hvar, Komiža in Dubrovnik ohranjajo temperature okoli 21 stopinj Celzija.

Pri Crikvenici in na Krku je morje hladnejše, ima le od 17 do 18 stopinj. Morje ob obalah Istre ima okoli 19,5 stopinje Celzija.

Koper: najvišja dnevna temperatura zraka in morja bosta v nedeljo in ponedeljek skoraj izenačeni pri 20 stopinjah Celzija. V naslednjih dneh pa se bo morje začelo počasi ohlajati. Na fotografiji Mesečev zaliv. | Foto: David Florjančič Koper: najvišja dnevna temperatura zraka in morja bosta v nedeljo in ponedeljek skoraj izenačeni pri 20 stopinjah Celzija. V naslednjih dneh pa se bo morje začelo počasi ohlajati. Na fotografiji Mesečev zaliv. Foto: David Florjančič

Trenutno temperaturo morja v Kopru lahko spremljate na tej povezavi.

Kako bo s temperaturami morja med počitnicami?

Karta napoveduje najvišje dnevne temperature Jadranskega morja v ponedeljek, 28. 10. 2024. Ponekod v Dalmaciji bo morje najtoplejše, sonce ga bo čez dan ogrelo do okoli 23 stopinj Celzija. Če boste slučajno dopustovali v Istri ali na Kvarnerju, bo imelo morje kakšni dve stopinji manj. | Foto: Arso Karta napoveduje najvišje dnevne temperature Jadranskega morja v ponedeljek, 28. 10. 2024. Ponekod v Dalmaciji bo morje najtoplejše, sonce ga bo čez dan ogrelo do okoli 23 stopinj Celzija. Če boste slučajno dopustovali v Istri ali na Kvarnerju, bo imelo morje kakšni dve stopinji manj. Foto: Arso

Napoved temperatur Jadranskega morja lahko sproti spremljate na strani agencije za okolje. Na zemljevidu lahko označite in povečate izbrano območje za boljšo ločljivost napovedi. Napoved se izračunava za tri dni vnaprej.

Kaj pa temperature zraka?

V začetku tedna se bodo najvišje dnevne temperature na hrvaški obali gibale od 20 do 24 stopinj Celzija. V nadaljevanju tedna bo še veliko sonca, a termometri se bodo dan za dnem povzpeli za del stopinje Celzija manj. Ob koncu tedna se bo, podobno kot pri nas, tudi pri južnih sosedih sezona jesensega kopanja zaključila. Prišla bo namreč izrazita ohladitev. | Foto: meteologix V začetku tedna se bodo najvišje dnevne temperature na hrvaški obali gibale od 20 do 24 stopinj Celzija. V nadaljevanju tedna bo še veliko sonca, a termometri se bodo dan za dnem povzpeli za del stopinje Celzija manj. Ob koncu tedna se bo, podobno kot pri nas, tudi pri južnih sosedih sezona jesensega kopanja zaključila. Prišla bo namreč izrazita ohladitev. Foto: meteologix

Vreme. Polarni zrak.
Novice Konec oktobra prihaja ohladitev, temperature tudi pod ledišče #animacija